İHA Ve Drone Denetimleriyle Ulaştırma Ve Altyapı Güvenliği Sağlanıyor

Erzurum Ulaştırma ve Altyapı 10. Bölge Müdürlüğü denetimleri aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Tarih: 01.08.2023 19:03
İHA Ve Drone Denetimleriyle Ulaştırma Ve Altyapı Güvenliği Sağlanıyor

www.gunebakiserzurum.com / Halil İbrahim AKTAŞ

10 ile Erzurum’dan bakıldığını ifade eden Erzurum Ulaştırma ve Altyapı 10. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Karayolları Genel Müdürlüğü ile denetimler yaptıklarını söylediler. 

Şehirler arası otobüs denetimlerini Emniyet Genel Müdürlüğüyle beraber yaptıklarını dile getiren Erzurum Ulaştırma ve Altyapı 10. Bölge Müdürlüğü yetkilileri yapılan denetimler hakkında bilgi verdiler.

Yetkililer,” Tehlikeli Madde taşımacılığı için SRC 5 Belgesi gerekiyor. SRC5 Belgesi alınabilmesi için de SRC 3 veya SRC 4 belgesinin sahip olmak, 19 saatlik SRC 5 eğitiminin tamamlanması ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yapacağı sınavdan en az 60 puan alma şartlarının tamamlanması gerekiyor. İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Drone araçlarının denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Demiryolları altyapı projelerini denetlemesini gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte oluşturduğumuz ekipler, her gün şehrin bir başka noktasında denetim çalışmalarına çıkıyorlar. Karayolundaki yük taşımacılığındaki yük denetimlerini ise Karayolları Genel Müdürlüğü gerçekleştiriliyor. Yük taşıyan araçlar tek tek tartılıp denetleniyor. Kural ihlalinin bulunup bulunmadığı tek tek inceliyoruz. Denetimlerimizde şehirler arası otobüs taşımacılığında da Emniyet Genel Müdürlüğü ile yolcuların doğru kişiler olup olmadığını koltuklara doğru bir şekilde oturtulup oturtulmadığını denetliyoruz. Bu denetim süreciyle birlikte kusurlu görülen sürücü ve firmalara ağır idari para cezaları uygulandı. Denetimler konusunda kimsenin gözünün yaşına bakılmıyor. Kimsenin başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaması için büyük yaptırımlar uyguluyoruz. Karayollarındaki can ve mal güvenliğini garanti altına alma noktasında elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle kurallara uyulmasının, en mantıklı yol olacağı hususunu yeniden hatırlatmak istiyoruz.”