İHH ekipleri 'sosyal inceleme' çalışması yapıyor

Erzurum İHH İnsani Yardım Derneği, kış aylarının gelmesi ile birlikte şehirdeki ihtiyaç sahibi aileleri kapı kapı gezerek 'sosyal inceleme' çalışmaları yapıyor.

Tarih: 25.11.2022 12:17 Güncelleme: 25.11.2022 12:17
İHH ekipleri

Sinan AYDIN

'İyilik Herzaman Heryerde' sloganıyla yoluna devam eden Erzurum İHH İnsani Yardım Derneği, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte şuana kadar yüzlerce ihtiyaçlı aileye; gıda kolisi, kurban eti paketleri ve giyecek yardımı gibi yardımlar yaptı. Hayırseverler vatandaşlar ile ihtiyaçlı aileler arasında gönül köprüsü kuran İHH İnsani Yardım Derneği, farklı tarihlerde birçok aileye de yardım faaliyetinde bulunmuştu.

YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Ekipler şimdilerde ise şehirde kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 'sosyal inceleme' çalışmaları yapıyorlar. Erzurum İHH, kış aylarının kendini hissetirmeye başladıği bugünlerde yine üzerine düşen görevi yerine getirerek maddi sıkıntı içerisinde bulunan ailelere yardım elini uzatmaya devam edecek. 'Sosyal inceleme' çalışmaları ile gerçek ihtiyaç sahibi ailelere yerinde ulaşılıyor, yardım giden ihtiyaç sahibi ailelerin son durumu gözlemleniyor, ihtiyaçlar yerinde tespit ediliyor. 

İHH NEDİR, KİMLERE YARDIM EDER?

İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 123 ülkeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur.