İHMAL CAMİ LAVBOLARI YENİDEN YAPILIYOR.

Erzurum Yakutiye İlçesine bağlı Gürcükapı caddesinde bulunan İhmal Caminin tuvaletleri yeniden yapılıyor.

Tarih: 16.10.2023 18:54
İHMAL CAMİ LAVBOLARI YENİDEN YAPILIYOR.

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İhmal caminin yanına yeni bayan lavabosu yapılacağını söyledi.

Sekmen,” İhmal camimiz tarihi camilerimizden bir tanesidir.  Yan tarafta Gürcükapı projemiz tamamlandı. Orada bir anormallik vardı. Geçmişte yapılırken maalesef yol çok daraltılmış, aşağıdan geniş geliyor araba yanaşmıyor çıkmıyor bizde burayı düzenleyelim dedim.  Bir de burada bayan lavabosu  yoktu. Bir bayanlar da insan. Onların da bir ihtiyaçları oluyor. İhtiyaçlarını nereye karşılayacaklar? Onun için burayı yeniden tanzim ettik. İnşallah hem yolumuz çok daha düzenli bir hale geliyor. Hem de burada görüldüğü gibi hem bay hem bayan ihtiyaç mahalleli lavabolarımızı yeniden dizayn ediyoruz.  Şehrimizin böyle parça parça bir revizyona tabi tutarak güzelleştirmeye gayret ediyoruz.”

Erzurum'daki tarihi eserler ve camiler onarıldı

“Eğitimde olduğu gibi turizmde de şehrimizi markalaştırdık. Turizm alanında Palandöken Kayak Merkezi’ni dünya vitrinine çıkardık; burada yaptığımız fiziki yatırımlarla Palandöken’i gerçek kimliğine kavuşturduk, halkla buluşturduk. Erzurum'da ne kadar tarihi eserler ve camiler onarıldı. Tabii neredeyse dokunmadığımız cami kalmadı. Hem bizler hem de Vakıflar Genel Müdürlüğü restorasyonlar yapıldı Biz de inşallah peyderpey böyle mesela şimdi Habib Baba'ya önümüzdeki yıl başlayacağız. Hacılar Han'la başlayacağız. O gördüğünüz alan oradan sonra taş mağazalarına da başlanacak. Çok güzel inşallah bir konuma taşımış olacağız. Allah nasip ederse.”