İHRAMIN YOK OLUŞU

Zahmetli aşamalardan geçen ve tamamıyla koyun yününden örülerek üretilen ve kadınların tek parça halinde, sokak giysisi olarak kullandıkları İhram neredeyse hiç tercih edilmiyor.

Tarih: 21.08.2023 22:53
İHRAMIN YOK OLUŞU

www.erzurumgunebakıs.com/ Sedanur Bingöl

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İhram satıcısı, şehirden kimsenin tercih etmediğini hatta ellerinde var olan ihramları da satılması için kendilerine getirdiklerini ifade ederken, tercih edenlerin çoğunun da kırsalda ya da köylerdeki kişiler olduğunu belirtti. 
İhram satıcısı, “Günümüzde ihram giyme kültürü köreldiği için köylerden gelenler dışında kimse tercih etmiyor hatta çoğu kişi elinde bulunan ihramların satışını yapmamız için bizlere getiriyor. Bizlerde ciddi alıcılara 2000 bin TL üzerinden satıyoruz. Şu an da ilimizde yöresel kıyafetlerin, yöresel işlemelerin ve yöresel süslemelerin üretimi de arttığı için, yine yöresel olmasından kaynaklı olduğundan kumaş olarak da ihram kumaşı tercih ediliyor. buda biraz daha ihram giyme kültürünü geride bıraktırarak yerine ihramdan yapılmış ceketi ya da çantayı kullanmaları yönünde teşvik oluşturuyor. "