İhtisas kursuna başvurular başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı İhtisas Kursu Kursiyer Seçim Sınavı'na başvurular başladı.

Tarih: 12.05.2022 22:28
İhtisas kursuna başvurular başladı

 

2022 Yılı İhtisas Kursu başvuruları başladı
 

Sinan AYDIN

Erzurum Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nun "2022 Yılı İhtisas Kursu Kursiyer Seçim Sınavı" duyurusunu yayınladı. Duyuruda, sınava başvurmak isteyen adayların Diyanet İşleri Başkanlığı İKYS modülü üzerinden bireysel olarak başvurularını yapabilecekleri kaydedildi. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenen ihtisas kurslarına 2022 yılında 360 erkek, 40 kadın olmak üzere toplamda 400 kursiyer kabul edilecek.

BAŞVURULARI SON GÜNE BIRAKMAYIN

Sınava başvuracak adaylarda ilk defa ALES'ten en az 55 veya üzeri puan almış olma şartı aranacak. Konuya ilişkin Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan duyuruda, başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularını son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulunuldu. 2022 Yılı İhtisas Kursuna Kursiyer Seçim Duyurusu. Başkanlığımızca, en az lisans düzeyinde dinî yükseköğrenim görmüş olan personelin, Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda hizmet içinde bilgisini artırması ve uzmanlaşması amacıyla 2022 yılı Eylül ayından itibaren hizmet içi eğitim ihtisas kursu düzenlenmesi planlanmaktadır. Söz konusu kursa katılacak personeli belirlemek için yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı kursiyer seçim sınavı yapılacaktır.

Kursiyer seçim sınavı ile ilgili işlemler şunlardır:

I. ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

Başkanlık teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (A) bendi statüsünde kadrolu devlet memuru olanlar ve (B) bendi statüsünde sözleşmeli olarak çalışan erkek personel sınava başvuru yapabilecektir. 

Kadrolu personel için memuriyette adaylığı kaldırılmış veya 01 Eylül 2022 tarihine kadar kaldırılacak olmak (01 Eylül 2022 dâhil),

Sözleşmeli personel için 01 Eylül 2021 ve önceki tarihinden itibaren 4/B sözleşmeli statüde çalışıyor olmak,

Dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmak, (Dört yıllık dinî yükseköğrenim son sınıf öğrencisi olan personelin başvuruları; Fakülte Dekanlıklarından veya e-devletten aldıkları  durumlarını gösterir yeni tarihli öğrenci belgesini sisteme yüklemeleri halinde kabul edilecektir.)

Son beş yıl (2017 ve sonrası) içerisinde gerçekleştirilen ALES sınavından 55 veya üzeri puan almış olmak,

Uzun süreli yurtdışı görevinde bulunmamak, (01 Eylül 2022 tarihinden önce yurtdışı görevini tamamlayacakların başvuruları kabul edilecektir.)

01 Ocak 1982 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak,

Önceki yıllarda hizmet içi eğitim ihtisas kursuna katıldığı halde kurstan herhangi bir sebeple birden fazla ilişiği kesilmemiş olmak.

II. BAŞVURU, SINAV, YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ve DİĞER HUSUSLAR

Başvuru İşlemleri:

Adaylar başvurularını DİBBYS’ye (https://dibbys.diyanet.gov.tr) kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile girerek, İKYS sınavlar menüsünden yapacaklardır.

Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 16 Mayıs 2022 tarihi saat 16.30’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacaktır.