İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UMUDUN IŞIĞI: DENİZ FENERİ

Deniz Feneri Derneği, 27 yıl önce başladığı yardım serüvenine devam ediyor, yardıma muhtaç ailelere ışık oluyor.

Tarih: 14.08.2023 21:07
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UMUDUN IŞIĞI: DENİZ FENERİ

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum'un köklü yardım kuruluşlarından biri olan Deniz Feneri Derneği, 1996 yılında kurulmuş olup, 27 yıldır ihtiyaç sahibi ailelere umut ışığı olmaya devam ediyor. 2006 yılında açılan Erzurum deposuyla beraber yardım ağını genişleten dernek, özellikle dul, yetim, boşanmış kişilere yönelik yardımlarla öne çıkıyor.

Dul, yetim ve boşanmış kişilerin yanı sıra ekonomik sıkıntılarla mücadele eden bireylerin de desteklendiği dernek, yardım süreçlerini belirli bir öncelik sırasına göre yürütüyor. Geçici yardımlar, banka borcu, cezaevi geçmişi gibi durumlar göz önünde bulundurularak yapılıyor.

Dul, yetim ve boşanmış kişilere odaklanan yardımların yanı sıra, Erzurum'da 85 bin aileye ulaşılmış olup, aktif olarak 3 bin aileye yardım eli uzatılmaktadır. Yardım faaliyetlerinde giyim ve gıda yardımları öne çıkıyor.

Deniz Feneri’nde işler belgesiz yürümüyor. Belirli bir prosedür izleniyor. Yardım başvurusu için gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor: 

  1. 1 Nüfus cüzdan fotokopisi.
  2. Nüfus Müdürlüğü’nden yerleşim yeri belgesi. (Adres bilgileri yer alan vukuatlı nüfus kayıt örneği)
  3. Ailede hasta veya engelli varsa raporları veya epikrizin izin fotokopisi.
  4. Durumunuzu anlatan ve bizden talebinizi ifade eden bir mektup. 
  5. İletişim numarası. 

Dünya çapında ünlü bir giyim mağazasının yılda ortalama 30-40 tır giysi bağışıyla destek verdiği dernek, ihtiyaç sahibi ailelerin giyim ihtiyaçlarını karşılıyor. Randevu sistemiyle çalışan mağazada, aileler ihtiyaçlarına uygun giysileri seçme fırsatı buluyor. Barkod sistemi sayesinde, giyim yardımlarının kimde olduğu kayıt altına alınıyor ve uzun vadeli takip sağlanıyor.

Gıda yardımları ise kartlar aracılığıyla yapılıyor. Ayda bir kez, bağış yapan firmaların destekleriyle ailelere 400 TL'lik gıda yardımı sağlanıyor. Aynı şekilde, ekonomik olarak zor durumda olan ailelere eşya yardımları da yapılmakta. İkinci el eşyaların yanı sıra, giyim yardımlarının tamamı taze sıfır etiketli ürünler olarak bağışçı firmalar tarafından sağlanıyor.

Deniz Feneri Derneği'nin yardım faaliyetleri, sadece ihtiyaç sahiplerine destek olmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini vurguluyor. 27 yıllık deneyimiyle, dernek, yardım süreçlerini titizlikle yürüterek ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyor.