İKİ ADAY YARIŞACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanlığının 1 Ekim Tarihinde İl Kongresi yapılacak.

Tarih: 25.09.2023 19:03 Güncelleme: 25.09.2023 19:04
İKİ ADAY YARIŞACAK

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger aday olmayacağını açıkladı.

Dülger,” Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanlığımızın İl Kongresi 1 Ekim Tarihinde yapılacaktır. Tüm üyelerimiz delegelerimiz orada olacak partimizin genel merkezimizden partimizin meclis üyeleri ve milletvekillerimiz gelecektir.  İl Başkanlığımız seçimi için iki tane adayımız var. Serhat Can Eş ve Mahmut Edebali başkanlık için aday oldular. İki adayımızın yarışacağını tahmin ediyoruz ama kongre gününe kadar neyin ne olacağını bilemiyoruz. Çünkü bizim partimizde adaylık için 15 tane imza gerekiyor. Bizim 36 tane delegemiz var15 imza sayısını ulaşan arkadaşlarımız il başkanlık için aday olabiliyor. Bundan sonra il başkanlığı için göreve seçilen arkadaşımıza görevi devir edeceğim. Bu nedenle benim iki yıllık sürecim bitti. Daha öncesinde ben il başkanlığı için aday olamayacağımı açıklamıştım.”

CHP’nin oyları 16 binden 27 binlere çıktı. 

Görev yaptığı süre içerisinde Erzurum sorunlarını dile getirmeye çalıştığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Erzurum’da CHP’nin oylarını 16 binden 27 binlere çıkardığını söyledi. 

Dülger,” Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanlığımızın başkanlığı olduğum süre içerisinde Erzurum sorunlarını dile getirmeye çalıştım. Bu iki yılda yurt dışı oylarını sayılmaz ise Erzurum’da CHP’nin oylarını 16 binden 27 binlere çıkardım. Yurt dışı oyları sayıldığında 19 binlerden 32 binlere çıkardım. İnşallah partimizin il başkanlığında görev yapacak arkadaşımız bu çıtayı daha yukarı çıkararak milletvekili çıkaracak beli bir seviyeye getirirler. Çünkü milletvekili çıkarmaya  10 bin oy kaldı. Önceden yaklaşık 30 bin oy vardı biz bunu 10 bine düşürdük. Başkanlığı bıraksam da partimizin üyesi olarak veya  partimizin başka görevlerinde hizmet etmeye devam edeceğim.”