İKİNCİ EL EŞYA SATICILARI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YOLUNU GÖZLÜYOR

Erzurum’daki ikinci el eşya satıcıları üniversite öğrencilerinin yolunu gözlüyor.

Tarih: 20.08.2023 18:50
İKİNCİ EL EŞYA SATICILARI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YOLUNU GÖZLÜYOR

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur Bingöl 

İkinci el eşya satıcıları yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte işlerinde önemli derecede düşüklük yaşarken artan maliyetler karşısında satış yapamadı. 

Her geçen gün işlerinin daha da kötüye gittiğini ifade eden 2. El satıcı esnafları, yaz tatili sonu itibariyle üniversite öğrencisinin yolunu dört gözle yolunu-gözlediklerini söylediler. 

2. El satıcı esnafları,” Şuanda yaz mevsimi ve üniversite öğrencisinin olmamasından ötürü satışlarımızda önemli derecede düşüklük yaşanıyor. İkinci el eşya satan iş yeri sahipleri olarak öğrenciler gelmeyince eşyalarımız elimizde kaldı.  Okula başlarken bizden gelip ikinci el eşya alan öğrenciler, mezun olduktan sonra da aldıkları bu eşyaları yeniden bize satıyorlar. Yani yıllar önce sattığımız eşyaları, daha sonra tekrar satın almış oluyoruz.  Herkes dağılınca bizim işler de son buldu. Bu sene, durma noktasındayız. İnternetten satış yapılması zaten bizim işlerimizi düşürmüştü ama yaz olması nedeniyle öğrencilerin evlerine gitmesiyle işler tamamen bitti. Öğrenciler gelmeyince eşyalar da elimizde kaldı. Bizim 2-3 aylık bir yaz sezonumuz vardı öğrencilerin alışveriş yaptığı, uzaktan eğitim olduğu için bu yaz sezonu bu sene hiç başlamadan sona erdi. Talep olmadığı için fiyatlarda da düşüş var. Ürün çok geliyor ama alıcısı olmayınca ürünü elimizde kaldı. Ürünler şu anda depolarımızda bekliyor. İkinci el mağazaların depolarının neredeyse tamamı dolu, talep olmayınca mecbur depoda kaldı. Şu anda alımı kestik, ürün almıyoruz. Durum böyle olunca da genelde üniversite öğrencilerine yönelen ve ikinci el eşyaları makul fiyata öğrencilere satan esnaf eşyaları satamayıp iş yapamaz hale geldi. İlimizde her geçen gün öğrencilerin eve çıkmakta zorlanması ve yurtları tercih etmesi ikinci el eşya esnafının elinde kalmasına neden oluyor. Bu durumdan oldukça esnaf olarak dertliyiz.  En iyi müşterilerinin üniversite öğrencilerinin olduğunu ama ilimizde ev kiralarının yüksek olması ve yurt sayısının da her geçen dün artmasından dolayı işlerinin azaldığını, eşya satamaz hale geldik.”