İKİNCİ EL EŞYA SATIŞLARINDA KIŞ DURGUNLUĞU YAŞANDI

Satışların mevsime bağlı olarak düştüğünü ifade eden ikinci el eşya satıcısı Kadir Yılmaz, ikinci el eşya satışı yapan esnafların sayısı da giderek azaldığını söyledi.

Tarih: 01.12.2023 17:07
İKİNCİ EL EŞYA SATIŞLARINDA KIŞ DURGUNLUĞU YAŞANDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Yılmaz,” Kış aylarında satışlarımız mevsime bağlı olarak düşüyor. İş yapmamız gereken saatlerde esnaflarımız iş yapamadığı için oturuyorlar. Bu nedenle iş yapabilen esnaflarımız, kazancını sağlayıp akşam saatlerinde evlerine dönüyorlar. Gerçek anlamda yaz aylarında işlerimiz açılıyor. Düğünlerin yoğun yapıldığı dönemlerde insanlar gelip beyaz eşya ve mobilyalarını buradan alıyorlar. O dönemlerde esnafların işleri az da olsa açılıyor. İkinci el eşya satışı yapan esnafların sayısı da giderek azalıyor. Dar gelirli aileler ihtiyaçlarını karşılamak için buraları tercih ediyor. “

Herkesin alım gücü düştü 

“Eskiden işlerimiz çok iyiydi çünkü herkesin alım gücü vardı, imkân vardı. İnsanlar evinin eşyasını değiştiriyordu ama son zamanlarda işlerimizde düşüş var. Sıfır ve 2’nci elde ne alım var ne de satış. Çok durgun işlerimiz. Gelen vatandaş da fiyatların yüksek oluşundan dert yanıyor. Bundan 5 yıl öncekisine baktığımızda bir kanepeyi 50 liraya alıp 100-150 liraya satıyorduk. Şimdi alma şansımız kalmadı çünkü insanlar satıp yerine koyamıyor. Biz bu durumdan çok etkileniyoruz. Piyasa ondan dolayı durgun.”