İl Temsilcisi Kocaman: Sahip Çıkılmalı

Erzurum’da düzenlenen Palandöken MTB Cup Ulusal Yarışması sonrasında Bisiklet Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Kocaman yarışma hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tarih: 25.09.2023 22:22 Güncelleme: 25.09.2023 22:23
İl Temsilcisi Kocaman: Sahip Çıkılmalı

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

22-24 Eylül tarihleri arasında Palandöken MTB Cup Ulusal Yarışması, 100. Yıl Cumhuriyet Dağa Bisiklet Şampiyonası, Erzurum’da gerçekleşti. Bisiklet Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Kocaman, gerçekleşen şampiyona hakkında değerlendirmelerde bulundu.

170 Sporcu 18 Farklı Kategori

“Geçen sene başlatmış, start vermiş olduğumuz organizasyonun bu sene bir kademe üstünü gerçekleştirdik. Yarışma çok güzeldi. Yarışmada yaklaşık 170 sporcu yarıştı. 18 farklı kategoride yarış gerçekleşti. Bu organizasyon, Uluslararası Bisiklet Birliği’nin organizasyonu ile gerçekleşti.” 

Olimpiyat Puanları Verildi

“Gerçekleşen yarışma, uluslararası yarış olmasından dolayı olimpiyat puanları verildi. Olimpiyata kota sağlanması için gerekli puanları da buradan sporcularımız topladılar. Genel itibari ile baktığımızda gerçekleşen organizasyon çok güzel geçti. Erzurum’un misafirperverliği sporcuların da bayağı bir hoşuna gitti. Yarışmada yabancı sporcu sayısı da çoktu. Bu da onların hoşlarına gitti. Seneye tekrardan böyle bir organizasyonun Erzurum’da düzenlenmesi ile ilgili güzel geri dönüşler de oldu. Milli Takımımız da buradaydı. Onlar da kürsüyü doldurdular. Kendi evimiz de elimiz boş da dönmedik. Kendi evimizde yapmış olduğumuz şampiyonada kupalarımız oldu. Milli Takım’dan mevcut sporcularımızdan birkaçı da yarışmadaydı. Toplam 5 farklı yarış yapıldı.” 

Erzurum Bu Organizasyona Sahip Çıkmalı

“Erzurum bu organizasyona sahip çıkmalıdır. Biz de Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak inşallah gelecek yıllarda daha güçlü, daha üst düzeydeki müsabakaları buraya alma gayretinde bulunacağız. Federasyon Başkanımız Emin Müftüoğlu’nun, Erzurum’a ilgisi büyük. Kendisi de teşrif ettiler. Bisiklet adına, Erzurum için bence iyi bir başlangıç oldu. Bu organizasyonun Erzurum’da gerçekleşmesinde rol oynayan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanımıza, Türkiye Bisiklet Federasyonu’na, Gençlik ve Spor Erzurum İl Müdürlüğü’ne, Erzurum Valiliği’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”