'İLAÇ FİRMALARI STOKÇULUK YAPIYOR

Erzurum’daki eczaneler de birçok ilaç bulunmuyor, Eczacılar, ilaç firmalarının gelecek zamlar için stok yaptığını iddia ederek eczanelere ilaç vermediğini belirtiyor. Firmalara vatandaşların tepkisi büyük.

Tarih: 27.01.2023 16:49 Güncelleme: 27.01.2023 16:49

Talha KOCA

Erzurum’da son zamanlarda Eczanelerde çoğu ilaç bulunmuyor. Eczacılar halktan büyük tepki aldıklarını söylüyor, ilaç sıkıntısının sebebi olarak ilaç firmalarının stokçuıluk yaptığı iddia ediliyor. Gelen tepkilere dayanamayan Eczacılar, işletmelerinin camlarına 13. Erzurum Bölge Eczacı Odası’nın imzasının yer aldığı afişleri asarak, vatandaşlara ilaç kıtlığının sebebini açıklamaya çalışıyor. Neredeyse her Eczane de asılı olan afişlerde, 13. Erzurum Bölge Eczacı Odası tarafından “Sevgili halkımız, unutmayın ki eczacınız derdinize derman olabilmek için vardır. Ancak size ilaç bulmakta zorlanıyoruz. Çünkü firmalar yeterli ilacı ya göndermiyor ya da gönderemiyor. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.” açıklamasının yapıldığı ilan yer alıyor. Vatandaşlar bu durum karşısında şaşkınlık yaşadıklarını dile getiriyor. 

ECZACILAR ÇOK ÖFKELİ!

İlaç firmalarının uzun zamandır çeşitli bahanelerle ilaç vermediğini dile getiren eczacılar, son zamanlarda ilaç fiyatlarına iki kez zam yapıldığını aktardılar. Gelen zamlarla beraber de firmaların birçok ilacı göndermemeye başladığını belirten eczane işletmecileri Şubat ayında tekrar zam geleceği için firmaların ilaç vermediğini iddia ederek “İlaç bulamadığımız için vatandaşlardan büyük tekiler almaktayız. Firmalar püften bahanelerle ilaç göndermiyor. Halkta tepkiyi bizlere gösteriyor. Özellikle gece nöbetine kaldığımız günler vatandaşlarla çok sorunlar yaşıyoruz. Durumu açık bir şekilde anlatsak bile yine çok fazla tepki gösteriyorlar.” açıklamalarında bulundular.

VATANDAŞ ŞAŞKIN!

İlaç bulmakta zorluk yaşayan vatandaşlar da kime tepki göstereceğini bilmedikleri için şaşırmış bir durumda olduklarını söylediler. Durum karşısında mağdur olan vatandaşlardan Muhammet Ali Can hasta olan bebeği için ilaç bulamadığını belirterek “Küçük bir oğlum var. Bebek olduğu için sık sık hastalanıyor. Geçen gece yine rahatsızlanınca apar topar acile götürdük. Gereken tedaviler yapıldıktan sonra reçetesini yazıp gönderdiler.  Benim şahsıma ait aracım yok. Mecbur taksi ile hastaneye gelip gittik. Reçeteyi aldıktan sonra tekrar taksiyle nöbetçi eczane aramaya başladık. Hangi eczaneye gidiyorsak ilacın bulunmadığını söylüyorlar. Erzurum’u alt üst gezerek nerdeyse tüm eczanelere gittik ve sonunda bir eczane de bulduk. Yüklü miktar da taksi parası ödedim. Büyük mağduriyet yaşadık. Böyle giderse yaşamaya da devam edeceğiz. Yetkilileri halk olarak gereken işlemleri yapmaya davet ediyoruz.” dedi.