ILICA MAHALLESİNİN SAKİNLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İÇİN BÜTÇE BEKLİYOR

Erzurum’a bağlı Aziziye İlçesine bağlı Ilıca semtinde yapılan kentsel dönüşüm projesi bütçe yetersizliği yüzünden tamamlanmayı bekliyor.

Tarih: 21.09.2023 20:39 Güncelleme: 21.09.2023 20:47
ILICA MAHALLESİNİN SAKİNLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İÇİN BÜTÇE BEKLİYOR

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia Aslan Karakaş

Binalar yarım kaldı

Aziziye Belediyesinin yaptığı sil baştan projesine kattığı Ilıca semtinde bulunan eski binalar bütçe yetersizliği nedeniyle tamamlanamadı. Ilıca semtinde bulunan Aziziye Belediyesinin EK binasının arka tarafında bulunan eski binaların kentsel dönüşüm projesine katıldığı halde 4 yıldır hiçbir şey yapılmamasından şikayetçi olan vatandaşlardan tepki gecikmedi. 

Vatandaşlar,”  Aziziye Belediyesi 4 yıl önce sil baştan projesiyle eski binaları yıkarak kentsel dönüşüme soktu. Ilıca ilçemizde bulunan Aziziye Belediyesinin ek binasının yanındaki eski binaları hep değiştirdi. ama arka tarafında bulunan binaları projeye kattığı halde hiçbir yıkım yapmadı. şu anda bizim bina gibi bir sürü eski binalar bulunuyor. kentsel dönüşüm projesinin üstünden 4 yıl geçti. biz semt halkı olarak gidip kaç kere başvuru yaptık. bize belediye yetkililerinden söylenen sözler şunlar oldu. bütçe yetersiz kaldığından 4 yıldır eski binalara dokunamadıklarını ve bütçeyi beklediklerini söylediler.  bu durumdan şikayetçiyiz. neden bütçe yetersiz geliyor. bu konuyu sorguluyoruz. bir yer de yapılan yeni binalar bir yer de  de bizim eski binalarımız olunca  hem görüntü kirliliği oluşturuyor. hem de deprem şehrinde yaşıyoruz. “

"Depremde evlerimiz yerle bir olacak diye korkuyoruz"

Ilıca semtinde eski binalarda oturan vatandaşlar bütçe yetersizliğinden dolayı yarım kalan Kentsel Dönüşüm projesini tamamlanmasını beklediklerini söylediler.

 Vatandaşlar, ”herhangi bir depremde evlerimiz yerle bir olacak diye korkuyoruz.  4 yıl önce 2 katlı evime verilen fiyat 580 bin TL’ydi verilen bu miktar bize yeterli olacaktı. 4 yıl önce verilseydi başka semtlerden ev alarak taşınabilirdik. ama şu anda eksik kalan sil baştan projesine bütçe gelirde evleri yıktıklarında verebilecekleri fiyat aynı kalırsa biz evlerimizden çıkamayız. şu anda en düşük ev fiyatları 1 milyondan başlıyor. taşınacak maddi gücümüz olmadığından eski binalarda kalmaya devam ediyoruz. ayrıca kiraya da çıkamayız. kira fiyatları da en düşük 6 bin TL den başlıyor. nasıl ödeyelim bu miktarı bu kadar pahalılık içinde yapamayız. Geçinemeyiz. biz mahalle sakinleri olarak çok kez Aziziye Belediyesinde bulunduk. ama hiçbir sonuç alamadık. bizim bulunduğumuz mahalledeki eski evleri söylenilene göre tek katlı müstakil ev yapacaklardı. ama bu söylentiler 4 yıldır. yapılmadı. bazı mahalle sakinlerimizde depremden dolayı evlerini boşaltıp gittiler.  imkanları vardı yaptılar. ama biz yapamıyoruz.”