ILICA’DA KIRIK ÇÖP KONTEYNER REZALETİ

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca semtinde bulunan kırılan ve içerisindeki çöp poşetleri dışarı saçılan konteyner çevrede yaşayan vatandaşlar tarafından tepki topladı.

Tarih: 21.09.2023 20:02 Güncelleme: 21.09.2023 20:03
ILICA’DA KIRIK ÇÖP KONTEYNER REZALETİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Mahallenin birçok merkezi noktasında bulunan çöp konteynerleri, kırılmış ve eskimiş olup, boyası özelliğini yitiren ve göze hoş gelmeyen çöp konteynerlerinin tespit edilerek yenilenmesi gerekiyor. 

 Cadde üzerinde bulunan bir çöp konteyneri bakımsız haliyle dikkat çekti. Oldukça eski olan konteynerin bazı kısımlarının kırık olduğu görüldü. Etrafı derin çatlaklar barındıran konteynerin içindeki çöp poşetlerinin dışarı taştığı ve çevre kirliliğine neden olduğu göze çarptı.  Kötü kokunun oluştuğu çöpten vatandaşların şikâyetçi olduğu öğrenildi. Kırık konteynerlerden şikâyetçi olan mahalleli durumun düzeltilmesini istiyor.

"Yetkililer duyarsız olmasın"

Bu konuda yetkililerin duyarsız olmaması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, Kötü koku ve sağlığı tehdit etmeye başlayan kırık konteynerin değişmesini istediklerini söyledi.

Vatandaşlar,” Ilıca’daki çöp konteynerleri hijyen ve çevre temizliği açısından sorun oluşturuyor. Gördüğünüz gibi çöp konteynerlerine dökülen çöpler çöp poşetlerinin dışarı taştığı ve çevre kirliliğine neden oluyor. Özellikle cadde de bulunan çöp konteynerler tabiri caiz ise çöpler etrafa saçıldığı için hijyen ve sağlık sorunları oluşturuyor. Önümüzdeki günlerde havaların ısınacağını da düşünürsek mevcut sorunların daha artacağını söyleyebiliriz.”

"Büyük tehlike arz ediyor"

“Çöp konteynerleri ile birlikte tüm eski sistem çöp konteynerlerinin kullanımdan kaldırılması çevre temizliği başta olmak üzere birçok sorunu çözecektir. Hayvanlar tarafından etrafa saçılan çöpler sağlık açısından da büyük tehlike arz ediyor. Mahallede yaşayan birçok anne, çocuklarının bu çöpler yüzünden hastalanmasından endişe duyuyor. Bizlerde çöp vergimizi veriyoruz neden bizim de çöp konteynerlerimiz değiştirilmiyor mahalle sakinleri bu sorunlarına bir çare bekliyoruz.”