Ilıcalı: "Nokta değil virgül koyuyorum"

Milletvekilliği sona eren Prof Dr. Mustafa Ilıcalı, ?Görevimi bitirdim ama burada veda ederken de bazı dostlarımın tavsiyesi ile nokta değil virgül koyuyorum.? dedi

Tarih: 01.01.0001 00:00
Ilıcalı:

Nesrin Çetinkaya

22. ve 26. dönemlerde AK Parti´den Erzurum milletvekili seçilen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, görev süresinin tamamlanmasının akabinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda milletvekilliği sürecinde Erzurum için yoğunlaştığı çalışmalara değinen Ilıcalı, yeni döneme dair de öngörülerini paylaştı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Ak Parti Erzurum İl Başkanı, Mehmet Emin Öz, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Düzenlediği basın toplantısında Ilıcalı, Nokta değil, virgül koyarak vedalaştığının altını çizdi. Ilıcalı, "Burada bulunan gazeteciler benim gerçek dostlarım. Çünkü ben bugün itibari ile normal bir vatandaşım. Milletvekili görevimi seçimlerle beraber bitirdim. Bugün buraya davet ettiğimiz tüm dostlarımız geldi. Bu beni çok mutlu etti.  Bu salonda bulunanlara  sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugün şehirden ayrılıyorum. Görevimi bitirdim ama burada veda ederken de bazı dostlarımın tavsiyesi ile nokta değil virgül koyuyorum. Şehrime verdiğim hizmetleri yakından biliyorsunuz. 24 Haziran seçim sonuçlarını da hep beraber gördük." dedi.

´TÜRKİYE ŞİMDİ YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR´

24 Haziran seçimleri ile ilgili görüşlerini dile getiren Ilıcalı, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde iyi bir başkana ihtiyacımız vardı. Diğer adayları bütün Türkiye televizyonlarda izledi. Allah´a sonsuz şükürler olsun hiç tereddütsüz yüksek bir oy oranı ile %52 gibi bir oyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı yeni hükümet sisteminin ilk başkanı olarak seçtik. Başta il teşkilatımız olmak üzere hepimizin bu işte emeği var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Türkiye şimdi yeni bir döneme giriyor. Bu yeni sistemin avantajlarını yaşadıkça göreceğiz. Çok hızlı bir sistem. En önemli kısmı da şu; yürütme, yasama ve yargı tamamen birbirinden ayrılıyor. Yürütme hızlı hareket edebiliyor. Daha şimdiden şemalar, kurullar oluşturuldu. Tecrübe olmadan bir şey üretemezsiniz. Umarım bu seçimler ülkede tansiyonu da düşürür. Muhalefete de iktidara da ihtiyaç var. Dolayısıyla ben tansiyonun düşeceğini, ekonominin düzeleceğini, muazzam bir yürütme sisteminin olacağını düşünüyorum."ifadelerini kullandı.

´BİR VEKİL ADAYI GİBİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK´

Milletvekili seçimlerinde çıkan sonucu da değerlendiren Ilıcalı, "Bu seçimde aday değildik ama il başkanlığımıza bize çeşitli programlar yaptık. Bir vekil adayı gibi gece gündüz çalıştık. Kafası karışık olanları değiştirdik. Milletvekili seçimlerinde de yine %50´nin üzerinde Cumhur İttifakı çoğunluğu sağladı. Biz zaten ittifakla seçime girmiştik. Erzurum´da geçmiş döneme göre bir milletvekili azaldığını görüyoruz. Oylarımızda bir düşüş olduğunu görüyoruz. Bunu zaten partimizin yetkili organları, genel başkanımız bunu değerlendirecekledir. Partinin 16 yıldır girdiği her seçimi kazanmasının sebebi de budur. Ne yapılmıştır ne yapılmamıştır onlara bakılır. Sonuçta artık seçimler bitti. Türkiye adına önemli bir kazanım elde edildi." diye konuştu.

Basın toplantısının sonunda daha önce yapmış olduğu çalışmaların bulunduğu bir kitapçık dağıtan Prof Dr. Mustafa Ilıcalı şöyle konuştu: Ben meclisin saygın bir vekiliydim. Muhalefetin de saygı gösterdiği, duruşumuzla ve diğer vekillerimizle birlikte yaptığımız çalışmalar ile saygı kazanmıştık. Özellikle ulaştırma adına bu şehre önemli derecede emek verdik, büyük mesafeler katettik. Aday olmamam ile ilgili benim adıma bir sorun olduğunu düşünmesinler. Sizin en ufak başınızı öne eğdirecek bir hareketim olmadı. Her hafta sonu Erzurum´a geldim. Seçmenle kucaklaştım. Hemşehrilerimin iyi gününde de kötü gününde de yanında bulundum. Karayazı´dan Hınıs´a kadar bir hat oluşturduk. Bunların hepsini milletvekili olma sorumluluğu ile sağladım. Ne kadar şükretsem az. İlla ki yapamadığımız işler de vardır ama bunun burada kasıtlı olmadığını belirtmek istiyorum. Ben bayrağı Selami beye devrettim. Benden çok daha iyi çalışacağına inanıyorum. Benden taraf herkese hakkım helal olsun. Bilmeden incittiğim kim varsa da hakkını helal etmesini istiyorum.