Ilıcalı´dan hocasına son görev

Ilıcalı´dan hocasına son görev

Tarih: 01.01.0001 00:00
Ilıcalı´dan hocasına son görev

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Hocası Prof.Dr. Mehmet Rahmi Bilge´ yi son yolculuğuna uğurladı. Ilıcalı, hocasının vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Erzurum bir büyüğünü daha kaybetti.? dedi. 
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul Teknik Üniversitesi´nde , hocalığını yapan Prof.Dr. Mehmet Rahmi Bilge´ yi son yolculuğunda yalnız bırakmadı. ?Erzurum bir büyüğünü daha kaybetti? diyen Ilıcalı, Bilge´nin vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrendiğini belirtti.
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Prof. Dr. Ilıcalı "İstanbul Teknik Üniversitesi´ndeki öğrenciliğim döneminde, Betonarme Hocam, hemşehrim, değerli büyüğüm, hocaların hocası Prof.Dr. Mehmet Rahmi Bilge´ nin, Hakk´ın rahmetine kavuştuğunu bugün büyük bir üzüntü ile öğrendim. Merhuma Allah´tan rahmet, milletimize, ailesine ve öğrencilerine başsağlığı ve sabırlar dilerim."dedi. Milletvekili Ilıcalı, TBMM´de devam eden yoğun yasama faaliyetlerine rağmen, Prof.Dr. Mehmet Rahmi Bilge´nin vefat haberini alır almaz İstanbul´a giderek Merhumun Fatih Camii´ndeki cenaze namazına katıldı.
Aslen Erzurumlu olan Prof.Dr. Mehmet Rahmi Bilge, 1949 yılında İnşaat Fakültesi´nde asistan olarak göreve başladı, 1956 yılında doçentliğini aldı, 1965 tarihinde ise profesörlüğe atandı. 1982 yılına kadar üniversitede ders veren Bilge, aynı yıl içinde emekli oldu. Sakarya Üniversitesi´nin kuruluşunda da önemli görevler üstlenen Prof. Dr. Bilge, 1979-1981 yılları arasında da Sakarya Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi Başkanlığı görevini de yürüttü.