ILICA'NIN YOLLARI TAŞLI

Aziziye İlçesine Bağlı Ilıca semtinde bulunan mahalle yollarının taşlı ve bozuk olması vatandaşları huzursuz etti.

Tarih: 21.09.2023 21:11 Güncelleme: 21.09.2023 21:11
ILICA

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Erzurum Büyük Şehir Belediyesinin Merkezinde bulunan tüm yolları yeniden yaptırdığını, aksine Aziziye Belediyesinin Ilıca semtinde bulunan yollara hiçbir bakım ve onarımda bulunmadıklarını ifade eden vatandaşlar, yolların taşlı ve kırık olmasından şikâyetçi olduklarını söylediler. 

Bakım yapılmıyor isyanı

Vatandaşlar,” biz mahalle sakinleri olarak Büyük Şehir Belediyesine bakıyoruz. Merkez İlçelerinin yollarının hep bakım onarımını yapıyor. Ama bir de Aziziye Belediyesine bakıyoruz. Yollar hep taşlı, kırık halde hiçbir bakım ve onarımı yapılmıyor. O kadar kötü haldeki arabaların tekerlekleri hep burada patlıyor.  Yollar o kadar kötü haldeki arabalar geçince toz bulutları oluşuyor. Astımım var bu durumdan dolayı hep maske takmak zorunda kalıyorum.  Çocuklarımız her gün o yolu kullanıyor. Kış aylarında buzlanma olduğunda burada çok fazla kaza oluyor.”

“Mahallemizin yollarını kullanmaktan korkuyoruz”

“Bazen korkuyoruz mahallemizin yollarını kullanmaktan. Hatta geçen komşumuzun arabasının tekerleği patladı. Arabasını zor durdu yoksa kazaya sebebiyet verecekti.  Kamyoneti olan kişiler bu yolda dikkat etmek zorunda kalıyor. Yoksa kaza olduğu zaman ölen olur. Biz semt halkı olarak bu kadar sorumsuzluğun bedelini kime ödeteceğiz.  Aziziye Belediyesi Yetkililerine sesleniyoruz. Bir an önce yolların bakım ve onarımını yaptırmaları gerekiyor. Aziziye Belediye Başkanımız Muhammet Cevdet Sunar’dan bu yollarımızı yeniden yapılmasını talep ediyoruz.”