“İLK SES ERZURUM” FİLM ÇEKİMLERİ ERZURUM’DA DEVAM EDİYOR

Başkan Sekmen, tarihi Erzurum Evleri'nde çekimi devam eden ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen "İlk Ses Erzurum" filminin platosunu gezdi.

Tarih: 25.05.2023 18:59 Güncelleme: 25.05.2023 19:02
“İLK SES ERZURUM” FİLM ÇEKİMLERİ ERZURUM’DA DEVAM EDİYOR

www.gunebakiserzurum.com / Mihrimah Nefise DURDAĞ

Sekmen, “Yakın tarihimize ışık tutan, Cumhuriyet fikrinin bir meşale gibi ilk kez yakıldığı şehrimizde gerçekleştirilmiş olan Erzurum Kongresi’nin film projesine destek verdik ve bugün de film setine sanatçılarımızı ve set emekçilerini ziyarete geldik. Yakın tarihimize yön vermiş olan Erzurum Kongresi’ni konu edinen “İlk Ses Erzurum filminin çekimlerini Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak sahiplendik. Cumhuriyeti kuran şehrimizi ve o günü bu film ile tanıtma anlatma ve gelecek nesillere aktarma görevini üstlenmiş bulunmaktayız. Kültür ve sanatı önemsiyoruz. Özellikle de tarihi olayları bu sanatlar vesilesi ile gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak konusunda gayret gösteriyoruz. 

Ahmet Yenilmez beyefendinin yapımcılığını üstlendiği bu filmi, tecrübeli yönetmen Mustafa Yılmaz ve Satuk Buğra Yenilmez kardeşlerimiz yapıyor. Erzurum Kongresi ile ilgili ilk kez bu kadar detaylı bir filmi hazırlıyor olmamız ise bizim için oldukça heyecan verici bir durumdur. Yapım firması ile görüşmelerimiz doğrultusunda 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nde vizyona yetiştirmeye çalışıyoruz. 

Gelecek nesillere bırakacağımız en güzel miraslardan olacak bu film, sinemalarda, dijital platformlarda aynı anda yayına girecek. Böylesi gurur verici bir filmin çekimlerine ortak olmamız da ayrı bir gurur kaynağı olmuştur bizim için. Ünlü sanatçılarımız ile birlikte Şehir Tiyatromuzun oyuncularının ve yetenekli gençlerimizin de rol aldığı film başka bir gurur duyduğumuz konudur.

Dileğimiz odur ki bu film şehrimize yeni bir ufuk açar ve başka film projelerde arkasından gelir çünkü bu şehrin sinemaya aktarılması gereken birçok hikâyesi var. Bu vesile ile Ahmet Yenilmez beyefendinin nazarında ekip çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.