İlklerin Öncüsü Emre Torungil Bir devrin açılışını yapıyor

Berberler ve kuaförler Odası Başkanı Emre Torungil, göreve geldiği ilk günden itibaren gerçekleştirdiği faaliyetlerle bir devri kapatıp yeni bir devri açıyor.

Tarih: 15.12.2023 14:24 Güncelleme: 15.12.2023 23:09
İlklerin Öncüsü Emre Torungil Bir devrin açılışını yapıyor

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Emre Torungil, göreve geldiği ilk günden itibaren gerçekleştirdiği faaliyetlerle bir devri kapatıp yeni bir devri açıyor. 

Kuruluş amacı ile ticaret dallarını bir çatı altında toplayarak çalışanların mesleki eğitimlerini ve gelişimlerini sağlayarak kamu yararına uygun olarak çalışmalar sağlamak olan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı göreve geldiği ilk günden itibaren gerçekleştirdiği faaliyetlerle bir devri kapatıp yeni bir devri açtı. 

Erzurum’un en genç başkanı olan Emre Torungil 2 yıl önce yapılan seçimle başkanlık görevine gelirken, geldiği günden itibaren Berberler ve kuaförler odası başkanlığı görevini en iyi şekilde yürüterek büyük başarılar elde etti. 

İki yıllık görev sürecindeki yaptığı çalışmalara bakıldığında yürütmüş olduğu Erzurum Berberler ve kuaförler Odası Başkanlığı ile DMS İnternational hair Fashion iş birliğiyle, Doğudaki ilk büyük organizasyona imza atarak “Türkiye Zirvede Yarışıyor” yarışmasını düzenleyen ve 2023 yılı itibariyle ülkemize bir miras bırakan Torungil, Global pazarı Türkiye’de yaşamak ve yaşatmak için ilk adımı atarak Türkiye’de ilki düzenlenen Altın kemer ödüllü proje ile ilklerin öncüsü oldu. 

Bunun dışında yine iki yıllık süreçte erkek kuaförleri ve bayan kuaförlerinde 25 tane derece ve oda olarak uluslararası birincilik elde ettiklerini ifade eden Emre Torungil, “gerçekleştirilen seçim sonucu yönetime biz geçtikten sonra yarışmalar düzenleyerek ve diğer illerde yapılan yarışmaları Erzurum’da da yaparak Global pazarı Türkiye’de yaşamak ve yaşatmak için çalıştık” ifadelerini kullandı. 

İlki 13 Temmuz 2023 yılında Erzurum’da gerçekleşen, İkincisi ise 6 Mayıs 2024 yılında Antalya’da düzenlenecek olan “Türkiye Zirvede Yarışıyor” organizasyonu ile birinci olan yarışmacılara Dünyada bir ilk olan “Altın kemer” hediye ediliyorken Torungil, meslektaşlarının moral motivasyonları için organizasyonun Tatil motivasyonunda olacağını belirterek ayrıca Yarışmaya Bulgaristan, Azerbaycan, Portekiz gibi ülkelerden de katılım sağlandığının altını çizdi. 

Oda üyeleri için de mesleki anlamda bir ilke imza atan Torungil, kendi alanlarında başarılı olan meslektaşlarına da jürilik verirken yine bunun yanında farklı farklı etkinlikler düzenlediklerini, zaman zaman ise Üniversite veya okullarda gerçekleştirilen kariyer/gelişim günlerinde seminer ve konferans verdiklerini belirtti.  

 

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden sonra da oda olarak, depremin etkisini gösterdiği illere ekip gönderip ücretsiz saç, sakal kesimi yaptırarak desteklerini esirgemediklerini ifade ederken, meslektaşlarıyla bir araya gelerek Erzurum’da bulunan kimsesiz, engelli ve bakım evlerinde bulunan çocuklarında takibini yakından yaparak her ay yine ücretsiz bir şekilde tıraşlarını yaptıklarını belirtti. 

 

Bunların yanında Aktif olarak faaliyetlerde bulunan ve büyük küçük herkesin gönlünde yer edinen Emre Torungil, Başkan olmadan önce “Doğunun Makas Sesleri” diye platformun olduğunu başkan olduktan sonra ise bu platformu “Dünyanın Makas Sesleri” olarak güncelleyerek diğer illerden gelen taleplere karşılık vererek 40’a yakın temsilciliklerinin olduğunu söyledi. 

Başarılarını neye borçlu olduğunu anlatan Torungil, “biz halen daha Berberiz ve bu meslekten ekmek yiyen biri olarak şunu söyleyebilirim ki, bu işle düğünümüz yaptık, bu işle evimizi, arabamızı aldık. Dolayısıyla sektörün içinden geldiğimiz için esnafın sıkıntılarını biliyorduk ve saygınlığı kaybolmuş olan mesleği emek vererek yeniden kazandık” açıklamalarında bulundu.