İlkokul öğrencilerine iyi tarım ve organik tarım eğitimi verildi

Okullarda farkındalık oluşturmak için başlatılan eğitimler kapsamında, Uzundere ilçe tarım ekipleri tatrafından Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine iyi tarım ve organik tarım konularında bilgiler verildi.

Tarih: 25.10.2022 15:46
İlkokul öğrencilerine iyi tarım ve organik tarım eğitimi verildi

Sinan AYDIN

Erzurum'un Uzundere İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine, İyi Tarım ve Organik Tarım uygulamaları eğitimi verildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından okullarda farkındalık oluşturmak için başlatılan eğitimler kapsamında, Uzundere ilçe tarım ekipleri tatrafından Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine iyi tarım ve organik tarım konularında bilgiler verildi. Öğrencilere eğitimler kapsamında İyi tarım ve Organik Tarım logolu Ajanda ve Tohumlu Kalem hediye edidi. Eğitimi, Ziraat Mühendisleri  Ziyattin Küçük, Tuba Öğdük ve Hakan  Gökmener tarafından verildi. KOnu ile ilgili yapılan açıklamada,  okullarda eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

İYI TARIM VE ORGANIK TARIM UYGULAMALARI NEDİR?

İyi Tarım Uygulamaları (İTU) FAO tarafından, "tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlık ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler" olarak tanımlanmaktadır. Organik tarım uygulamaları nelerdir?  Organik tarımın örnek uygulamaları ve yöntemleri şunlardır: Hayvansal gübre ve bitkisel atık kullanmak (kompost). Organik maddelerin geri dönüşümü. Alternatif bitki koruma (doğal avcılar) ve besleme ürünleri kullanmak. Bölgenin özel koşullarına dayanıklı olan yerel bitki çeşitleri ve yerel hayvan ırkları kullanmak.