İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri bilim şenliğinde buluştu

Raif Azak (Hafız) İmam Hatip Ortaokulu, yıl boyunca yaptığı bilimsel ve kültürel faaliyetleri (RAFEST) Bilim Şenliği ile sergiledi.

Tarih: 18.06.2022 09:57
İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri bilim şenliğinde buluştu

Sinan AYDIN

2020-2021 Eğitim öğretim yılında eğitim hayatına başlayan Erzurum Raif Azak (Hafız) İmam Hatip Ortaokulu, yıl boyunca yaptığı bilimsel ve kültürel faaliyetleri (RAFEST) Bilim Şenliği ile sergiledi.  Öğrenciler robotik kodlama ve  fen bilimlerinde hazırladıkları deney ve etkinliklerle pozitif bilimlerle dini bilimleri buluşturdu. Özellikle Kur'an kursu hafızlık öğrencilerinin, kevni ayetleri ve hadisleri bilimin ışığında açıkladıkları böüm göz doldurdu.

KERMES BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Programda musikî sınıfının canlı performansı da ilgiyle izlenirken, okul aile birliği tarafından okul yararına düzenlen kermes  de yoğun ilgi gördü. İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz yaptığı selamlama konuşmasında, kısa sürede başarılı çalışmalar gerçekleştiren öğretmen, öğrenci ve idarecilerini, işbirliği içinde çalışma sürdüren Kur'an Kursu yönetici ve öğreticilerini tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu. İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise programda yaptığı konuşmada, Hafızlık İmam Hatip Proje Ortaokullarının dini ve manevi değerlerin kazandırılmasında önemli bir yere sahip olduğunu, bu okullarda verilen eğitimin çocukların ahlaki gelişimine büyük katkı sağladığını, hem fenni ilimleri hem de dini ilimleri aynı anda tahsil etme başarısını gösterdiklerinden dolayı da özgüven kazandıklarını belirtti. Düzenlenen programa, İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut, Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. Program, öğrencilere sunulan ikramlarla son buldu.