İmamoğlu provakasyonunda FETÖ parmağı!

İmamoğlu’nun mitingi sırasında saldırıda bulunup ilk taşı attığı iddia edilen kişi Fetö soruşturması geçiren Uzman Çavuş çıktı. MSB'nin açıköaması soruşturmanın seyrini değiştirdi, gözaltına alınan Uzman Çavuş ordudan kovuldu.

Tarih: 10.05.2023 09:31
İmamoğlu provakasyonunda FETÖ parmağı!

Günebakış/ Sinan AYDIN 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 7 Mayıs Pazar günü Erzurum’da düzenlediği mitingine bir grup tarafından taşlı saldırı düzenlendi. Yaşanan olaylarda 17 vatandaş yaralandı. Olayın ardından 15 kişi gözaltına alınmış ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ saldırıya ilişkin görüntü çözümlerinin devam ettiğini duyurmuştu. Saldırıda gözaltına alınanladan birisi FETÖ soruşturması geçiren Uzman Çavuş çıktı. Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklama ile o uzman çavuşun kovulduğunu duyurdu. Olayın seyrini değiştiren gelişme sonrası, güvenlik uzmanları provakasyonda FETÖ parmağı olduğuna kanaat getiriyor. 

MSB AÇIKLADI, SORUŞTURMANIN SEYRİ DEĞİŞTİ...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 7 Mayıs akşamı Erzurum Kent Meydanı’nda yaptığı konuşması sırasında kalabalık bir grup tarafından taşlı saldırı gerçekleştirildi. Çıkan olaylarda İmamoğlu’nun içinde bulunduğu otobüsün camları kırıldı, 17 kişi de atılan taş ve pet şişe sonucu yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 15 kişi serbest bırakılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, “Planlanan bir olay var mı? Aniden gelişmiş olay mı? Siyaset buna teşnedir. Muhtarlık seçimlerinde bile ani olaylar çıkabilir. Orada kafamızı karıştıran sadece bir kişi var. Bir uzman çavuş. FETÖ’yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş.” dedi. Milli Savuma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yönelik taşlı saldırıya katıldığı gerekçesiyle bir uzman çavuşun gözaltına alındığını ve sözleşmesinin feshedildiği duyuruldu. 

PROVAKASYONDA FETÖ İZİNE RASTLANDI

Yapılan açıklamada, “7 Mayıs 2023’te Erzurum’da yaşanan olaylara karıştığı gerekçesiyle Erzurum Merkez Komutanlığında görevli P.Uzm. Çvş. M. Akif KELEŞ gözaltına alınmıştır. Uzman Çavuş hakkında derhâl idari tahkikat başlatılmış, yapılan tahkikat sonucunda Uzman Çavuş’un sözleşmesi feshedilmiştir. P.Uzm. Çvş. M. Akif KELEŞ hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2021’de ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında soruşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, sosyal medya ve yüz tanıma sistemleriyle ilginç detayları da ortaya çıkardı. Olaylara karışan Eşref A.’nın babasının İstanbul FETÖ yönetici kadrosunda olduğu ve ağabeyinin de Fuat Avni hesabını yöneten ve şu anda İsveç’te olan Yasir A. olduğu tespit edildi.

UZMAN ÇAVUŞ'UN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş ifadesinde "Karşı taraftan bazı şahıslar zafer işareti yapınca sinirlendim, tepkimi sözlü olarak dile getirdim" dedi. MSB tarafından sözleşmesi fesh edilen Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş’in, 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki ifadesi ortaya çıktı. Keleş, ifadesinde şunları söyledi:  “Ben daha önce emniyette ve savcılıkta ifade vermiştim. Aynısını tekrar ederim. Arkadaşımla Serhat’la birlikte gezmek amacıyla caddeye doğru gittik. Caddede Serhat’la ayrıldık. Ekrem İmamoğlu’nun konuşması daha yeni başlamıştı. Serhat’la birlikte miting alanının dışında bekleyen gruba katıldım. Karşı taraftan bazı şahıslar zafer işareti yapınca sinirlendim, tepkimi sözlü olarak dile getirdim. Burası Erzurum, burada zafer işareti yapamazlar. ‘PKK sloganı atamazsınız’ şeklinde bağırdım. Hakaret içerikli kelimeler kullanmadım. Elimdeki demir paraları insanlara zarar vermeyecek şekilde fırlattım. Sonrasında Serhat’la ayrıldık. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Soğukkanlılığımı koruyamadığım ve bu olaya karıştığım için pişmanım. Adli kontrol tedbirinin reddine karar verilmesini talep ediyorum.''