İMPLANT DİŞ EKSİKLİĞİNE GÖRE SAYISI AYARLANIYOR

Erzurum Palandöken ilçesine bağlı YıldızKent semtinde yeni açılan Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikte günlük hasta sayısı 120 kişiyi buluyor.

Tarih: 24.06.2023 17:01
İMPLANT DİŞ EKSİKLİĞİNE GÖRE SAYISI AYARLANIYOR

www.gunebakiserzurum.com / Berivan POLAT

Erzurum Aile ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Protez yapmak isteyen vatandaşların randevu almakta zorlandıklarını ifade eden Erzurum Aile ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Doktor Erol Tuşik, vatandaşlar için 8 hekim ayırdıklarını söyledi. 

Tuşik, “Yeni açtığımız Erzurum Yıldız Kent’teki poliklinik 4 hekimle çalışmaya başladı. Şu an orası direk ayakta hasta alıyor. Oradaki günlük hasta sayısı 120 kişidir. Hastaların tedavileri yapılıp hemen taburcu ediliyor. Orası ihtiyaç olan bir bölgeydi ve bu sayı günden güne de artacaktır. 4 hekimle çalışıyor ve Erzurum ağız diş sağlığı merkezinde verdiğimiz hizmet orada da sunuluyor. Hastanelerimiz de kanal tedavisi yapılıyor, diş çekimi, dolgu ve diş protez işlemleri yapılıyor. Yıldız kentte aile sağlığı merkezimiz vardır. Günlük 5 hekimle, 100 çocuk tedavi ediliyor. Erzurum Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde acil merkezimize gelen çocuk hasta sayımız biraz daha artıyor. Diş çekimleri acilde yaptırıyoruz. Mesai saatleri kapsamında da 80 ila 100 arası hastalara bakıyorlar hekimlerimiz. Kişi başına yaklaşık 20 hasta düşebiliyor. Acil kısmında da 6 tane hekimimiz bulunuyor. Protez hekimlerimiz de 8 tane kişidir. Protez yapmak isteyen vatandaşlarımız randevu almakta zorlandıkları için vatandaşlarımız için 8 hekim ayırdık. Vatandaşlarımız burada randevu zorluğu yaşamasın diye hizmet veriyoruz. İmplant dediğimiz diş hastalığında hastamızın diş kaybı varsa, çene kemiği uygunsa çene kemiğinin içine vida yerleştiriyoruz. Vücuda bire bir uyumludur. İmplant yerleştiriyoruz. İmplant’ı artık diş eksikliğine göre sayısını ayarlıyoruz. İmplantı yerleştirildikten sonra da üst yapısına geçiyoruz. İmplantlar yerleşiyor sonra 2-3 ay kemikle kaynaşma süreci oluyor ve biz sonra üst yapıya geçiyoruz. Yani üzerine porselen kaplama yapıyoruz. Kaplama ise bazen diş kayıplarında insanların ağızlarında bulunan eksik diş yerlerin doldurmak için ağızda bulunan mevcut dişleri kesiyoruz, küçültüyoruz ve ölçü aldıktan sonra laboratuvara gönderip porselen kaplama şeklinde getiriyoruz. SGK’sı yatan veya çalışan kişilerin hastanede yüzde 20 bir katkı payı alıyor devletimiz, emekliler için de yüzde 10 bir katkı payı alıyorlar. Kaplamalar için tamamen vatandaşlarımız ödemez. Porselen kaplamalar 80 TL’den başlıyor.” dedi.