İN CİN TOP OYNUYOR.

Bir zamanlar  “küçük Paris” olarak tanıtılmasına neden olan Yakutiye Halk Pazarı bugün eski lükslerinden çok, ama çok uzak.

Tarih: 21.01.2024 14:42
İN CİN TOP OYNUYOR.

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum Yakutiye İlçesine bağlı halk Pazarında deyim yerindeyse in cin top oynuyor.

Eskiden bu Halk Pazarına iğne atsan yere düşmezdi diyen Halk Pazarı esnafı, esnafın iş yapmadığını dükkânların üzerindeki satılık-kiralık tabelalarıyla dolup taştığını söylediler.

Halk Pazarı Esnafı,” Eskiye baktığımızda cıvıl cıvıl çalışan bir Halk Pazarı şu anda in, cin top oynuyor. Kimse yok. Her taraf kapanmış. Yaklaşık olarak burada 20 dükkân var. Şu anda toplamda 5 esnaf var. Hemen hemen hepsi kapandı.  Halk Pazarı esnafı olarak Sabah 7’den akşam 7’ye buradayız ama tek bir parça sattığımız yok. Şu anda iş yok, mağduruz. Gördüğünüz gibi hep boş. Bilmiyorum artık nereye kadar devam ederse artık. Eskiden iyiydi, gelen giden oluyordu şuanda kimse yok. Dükkânlar teker teker kapanıyor. Esnafın durumu çok kötü, diyebilirim.   Kepenk indiren birçok esnaf var. Bazı esnaflar direniyor. Elimizden bir şey de gelmiyor. Eskiden yemek yemeye bile zaman bulamazdık. Eski günleri aramaya başladık. Esnaf olarak durumumuz vahim diyebilirim. Kira, elektrik ve personel giderleri esnafın belini büküyor. Çoğu esnaf dükkânlarını açamaz oldu. Açanlar da günü sifte etmeden dükkânını kapatmaktadır. Tek kelimeyle pasajlarda in-cin top oynamaktadır. Esnaf elde ve avucundakilerle geçimini sürdürmeye çalışmaktaydı. Ama buda belli bir noktaya kadar. Esnaflar olarak yetkililerden yardım elinin uzatılmasını bekliyoruz.  Biz artık günü kurtarma derdindeyiz. Para kazanamıyoruz. Ailelerimiz var. Psikolojik olarak da artık gerçekten çok zor durumdayız.  Mağduruz. Sıkıntılarımız had safhada. Buradaki Esnafların batmaması için Erzurum Büyükşehir belediye Başkanımızdan yardım istiyoruz.”