İnternet kafeler fiyat tarifelerine uyuyor mu?

Oyun meraklısı gençlerin uğrak yerleri olan internet kafelerde, iş yeri sahipleri fiyat tarifelerine uyuyor mu?

Tarih: 22.12.2023 01:44 Güncelleme: 22.12.2023 09:45
İnternet kafeler fiyat tarifelerine uyuyor mu?

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Günümüz de gençlerin en çok vakit geçirdiği yerlerden birisi oyun merkezleri, internet kafeler. Peki, zaman fark etmeksizin saatlerce bilgisayar başında vakit geçiren gençler bu kafelere ne kadar ücret ödüyorlar. 

Bilindiği üzere internet kafeler, esnaf odalarından Otel ve Kahvehaneciler Odası’na bağlıdır. Odanın kararıyla internet kafe fiyatları, 1 saati 15 TL olarak uyarlandığı biliniyor. 

Erzurum’daki bazı internet kafelerin bu fiyat tarifesine uymadığı görülüyor. Ekonomik problemlerin yaşandığı günümüzde internet kafe ücretlerinin fazla olmasının gençleri zorlayacağı düşünülüyor. Elde edilen bilgiler bu durumun, internet kafeler arasında haksız rekabet doğurduğunu gösteriyor. 

Konu üzerine Erzurum’da ki bazı iş yeri sahipleri şu ifadeleri kullandı; “Gençlerimizi sıkmak istemiyoruz. Ancak bizimde geçindirmemiz gereken aileler var. Bazen bu fiyatların bize yetmediğini bile düşünüyoruz. Erzurum’da odanın koyduğu fiyat tarifelerine uymayan yerler var. Fiyatı düşürüp, daha çok müşteri çekmeye çalışan yerler var. Bunu yapmaları onların haksız rekabet yaptıklarını gösterir. Böyle yapmamaları gerekiyor. Böyle yapmasınlar, hep birlikte bu tarifelere uyalım hepimiz kazanalım.”