İNTERNET ÜZERİNDEN SATILAN SAHTE GÜMÜŞLERE DİKKAT

Vatandaşların gözdesi haline gelen gümüşün de sahtesi çıktı.

Tarih: 18.02.2024 23:32
İNTERNET ÜZERİNDEN SATILAN SAHTE GÜMÜŞLERE DİKKAT

www.erzurumgunebakis.com/İhsan Kumru

Bazı vatandaşlar takı alışverişinde altına göre daha cazip fiyatlı olan gümüşü tercih ediyor. Yatırım yapmak isteyenler ise satış aşamasında zarar edeceği düşüncesiyle gümüşten uzak duruyor.

İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşmasının ardından dolandırıcılık olaylarında da artış yaşandığını ifade eden gümüşçü esnafları,  vatandaşlar gümüş alırken en sağlam yöntemin ise görerek, dokunarak ve tartılarak gümüş alımı olduğunu söylediler.

Esnaf,”  Ucuza satılan her ürünün mutlaka bir sıkıntısı olduğu yönünde bulunan yaygın bir inanışın olduğunu da hatırlatarak,  görüp, dokunarak alın ve bir muhatabınız olsun. İnternette keşke herkes işini layıkıyla yapsa ancak bu durumu fırsat bilerek vatandaşlarımızı dolandıranlar var. Günümüzde takı ve süs eşyaları en yaygın kullanım alanı olarak ön plana çıkmaktadır. Gümüş, diğer metallerle karşılaştırıldığında, satın alma gücü açısından her kesime hitap etmektedir. Çok sayıda vatandaşımız yanımıza gelerek ürünün sahte olduğunu bizim yanımızda anlıyor. Bu dolandırıcılık işini yapanlar ise ünlü ve belirli firmalarımız ne yazık ki. Vatandaşlarımız gümüş diye alıyor ancak sahte çıkıyor.  Gümüşün sahte olup olmadığını anlamak için gözünüzün aşina olması gerekiyor. Anlamak için geleneksel yöntemler var ama en doğru yöntem bir gümüşçüye göstermektir. Dolandırılan bazı vatandaşlarımız sahte ürünlerini bize getiriyor ve vatandaşlara kanıt olarak göstermemizi istiyorlar. Bu nedenle de devletimiz bu konuda çalışma yapamıyorlar ancak devletimizin bu konu hakkında bizim sayemizde çalışmalara başlayacağını düşünüyoruz. Gümüş yüzük ve takılar, alışveriş sitelerinin de ilgi gösterdiği ürünler arasında yer alıyor. Gümüşe ilgiyi fırsat bilenler ise daha ucuza almak isteyenlere ya sahte ya da ayarı düşük gümüşleri satıyor. En sağlam yöntem görerek, dokunarak ve tartılarak alınmasıdır. Günlük yaşamda birçok insan sahte mücevherleri sever. Bu çok ucuz taşlar aslında ciddi cilt hastalıklarına neden oluyor. Kulaklarınızdaki sahte küpeler, çeşitli kulak yaralanmalarına ve tahrişe neden olabilecek nikel maddeleri içerir. Koldaki sahte taşlar da ödeme neden olabilir. Kaliteli ve dayanıklı ürünlerde bulunan gümüş takılar, solma ve deformasyona karşı dayanıklıdır.”