IPARD3 13’ÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRISI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, IPARD3 on üçüncü başvuru çağrısı 16 Ağustos 2023 tarihinde Erzurum İl Koordinatörlüğü ve bütün Türkiye genelinde çıktığını söyledi.

Tarih: 06.10.2023 18:39
IPARD3 13’ÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRISI

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

IPARD3 projesinin bütçesinin 20 Milyon TL olduğunu ifade eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu  (TKDK)  Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, projelerin alım süreci devam etiğini dile getirdi. 

Özlü,” IPARD3 13’üncü başvuru çağrısı 16 Ağustos 2023 tarihinde Erzurum İl Koordinatörlüğü ve bütün Türkiye genelinde çıkıldı. Bütçesi ise toplam 20 milyon olup hibe destek oranları tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar kapsamında yüzde altmışla seksen oranında tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve hazırlanmasıyla ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar kapsamında ise Yüzde elli ile altmış arasında değişmektedir. Şu anda projelerin alım süreci devam ediyor. Bu hayvansal yani tarımsal fiziki varlıklarına yönelik yatırımların dördü bu Eylül ayının dördünde başladı ve yirmi altısında son buldu. Bunların fiziki eklerini de aldık ancak tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasıyla ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımların nasipse o Ekim'in onunda son bulacak proje alımları Erzurum'da da bu arada zaten bütçe biraz küçük olduğu için ancak buna rağmen Erzurum’dan güzel projelerin geleceğini bekliyoruz ki kaldı ki birçok proje girdi Erzurum'da biz inşallah ayın onunda da tam netleştirerek sizlerle paylaşırız. “

“81 ilde de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzun destekleri söz konusu olacak”

“Bu arada şunu ifade edeyim. Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yani hayvancılık işletme tesisleri bunlar bunlarda süt kırmızı et üretimi, kanatlı ve yumurta üretimi mevcut işleme tesislerinde ise süt ve kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi kanat kanatlı eti ve bunların işlenmesi, su ürünleri işlenmesi, meyve sebze ürünlerinin işlenmesi. Bu çağrıyla IPARD 2 nihayetlendireceğiz inşallah IPARD üç programı için ise önümüzdeki yıl da IPARD üçe başlamış olacak. Kurumumuz ve IPARD üçte de 81 ile nasip olursa bir yaygınlık gösterilecek.  81 ilde de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzun destekleri söz konusu olacak. Erzurum için işte şu anda Bayburt'la bir temsilcilik şeklinde kuruluyor. Bu temsilcilik aracılığıyla da çıkacağımız çağrılarda parti için çağrılarından Bayburt ili de faydalanmış olacaktır.”