İran müziğinin büyük "Dalga"sı Erzurum´da

Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATATÖMER) organizasyonunda, bugün 15 Temmuz Milli İrade Salonu´nda ?Tebriz Dalga Müzik Grubu´ konser verecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
İran müziğinin büyük

 

Dilek BAYRAK

Atatürk Üniversitesi her alanda düzenlediği etkinliklerle dikkat çekmeye devam ediyor. Bilimsel etkinliklerle önemli tespitleri ülke gündemine taşıyan Atatürk Üniversitesi, Kültür ve Sanat alanında da düzenlediği etkinliklerle ses getirmeye devam ediyor. Şehrin kültür ve sanat alanında gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Atatürk Üniversitesi, bugün Tebriz Dalga Müzik Grubunu Erzurumlularla buluşturacak. 15 Temmuz Milli İrade Salonu´nda saat 19:00´da başlayacak olan etkinlik,

"Dalga"nın şimdiye dek gösterdiği en yüksek performanslarından birinin sergileneceği tahmin ediliyor. Daha önce gerçekleştirdikleri konserlere yoğun bir ilgi toplayan "Dalga" müzik grubu, 1990 yılında Mehdipur´un yönetimi altında faaliyetlerini başladı.

90´lı yıllarda İran´ın farklı bölgelerinde verdiği konserler aracılığıyla en başarılı müzik gruplarından biri olmayı başaran "Dalga" müzik grubu, İsfahan, Kiş, Hemedan, Kirman, Tahran ve Tebriz gibi şehirlerin yanı sıra, Türkiye, kanada, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Japonya, Çin, Azerbaycan ve İspanya´da da sahneye çıktı.