İŞ KIYAFET FİYATLARINA YÜZDE YÜZ ZAM

Erzurum’da İş elbise fiyatlarının yüzde yüz zam geldi.

Tarih: 24.09.2023 18:52
İŞ KIYAFET FİYATLARINA YÜZDE YÜZ ZAM

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Hammadde yüzde bin oranında zam geldiğini ifade eden  esnaf  Mehmet Gül,  fiyatlarının zamlanması ile birlikte işlerinde olumsuz etki yaşadıklarını söyledi.

Gül,” İş kıyafet fiyatlarına yüzde yüz zam gelirken yine ayrıca hammadde fiyatı yüzde bin oranında zam oldu. 10TL’lik kumaş oldu 100TL’e oldu. İş kıyafet fiyatlarının zamlanması bizim işlerimizi önemli derecede etkiledi. İşçi maliyetleri arttı.  Dükkân kiraları zamlandı. Zam yaparsak elimizdeki müşteriden olma korkusunu da yaşıyoruz. Zam yapmasak biz zarar ediyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. İnsanlar maliyet tutturamıyor. Maliyet tutturamayınca her gün zam yapmak zorunda kalıyorlar, bu da müşteride iyi intiba bırakmıyor. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artış, bizim maliyetimize etkisini gösterdi. Üretim bugüne kadar devam etti ama bugünden sonra nasıl devam edeceğini kestiremiyorum. Şu an kimse ne yaptığını bilmiyor. Ülkeyi yönetenler, işletmelerin önünü açmalı. İşletmelere teşvik vermesi gerekir. Devlet, asgari ücretin dörtte biri kadar da ücret ödüyor. Bu merkezler iyi ki kuruldu ve devletimizden bu merkezlerin sayısını artmasını talep ediyoruz. Ancak maalesef velilerimiz çocuklarının hep beyaz yakalı olmasını istiyor.

Çıraklık olayı bitti

“ Çırak bulamadığımız noktadayız. Eskiden bir altyapı vardı, herkes çıraklığa gönderilirdi, berberliğe, kuaförlüğe, terziliğe, demirciliğe, ayakkabıcılığa şimdi o olaylar bitti. Çıraklık olayı bitti.  Herkes okumak istiyor, altyapı olmayınca çıraklık olayı da bitti. Geleceğimiz sanattır, sanatkârdır. Bu meslek kaybolmaması gereken teşvik edilmesi gereken bir meslektir.”