İŞ MERKEZİ ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Erzurum’da 2002 yılında, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yeğen Ağa İş Merkezi kaderine tek edilip çöplüğe döndü.

Tarih: 15.09.2023 19:45
İŞ MERKEZİ ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

    www.erzurumgunebakis.com/İhsan KUMRU         

Bir zamanlar her gün binlerce kişinin uğrak noktası olan Yeğen Ağa iş merkezi esnaf iş yapamadığından dolayı birer birer boşaltırken iş merkezi kaderine terk edildi.

İş merkezinin içi adeta çöplüğe dönerken bakım ve temizlik çalışması yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu..

Yeğenağa iş merkezi Çöplüğe döndü

Vatandaşlar,” Erzurum’un eski iş merkezlerinden bir olan Yeğen Ağa İş Merkezinin içi adeta çöplüğe döndü. Böylesi bir yerin çöplüğe dönmesi Erzurum’un ayıbıdır. Büyükşehir Belediyesi burayı yeniden canlandırmak için Hayır Çarşısı açtı ama hiçbir fayda etmedi. Gerçi esnaf kapılarını açmıyor ki bir fayda sağlasın. Burası açık mezar haline geldi.  İş merkezi aynı zamanda  bir zamanlar Erzurum’a imalatçı yetiştiren bir okuldu. 

AVM'ler esnafı bitirdi

Ama şimdi ise kimin girip çıktığı belli olmayan boş bir batakhane haline geldi. Buradan dükkân alan esnaf işlerin iyi olacağını düşünüyordu. Ancak beklendiği gibi olmadı. Bütün esnafımız her dükkânı kepenk kapatma aşamasına geldi. Burası açık mezar haline geldi.  Yeteri kadar da pasajımıza değer verilmediği için ve müşteri kalmadığı için işyerleri, dükkanlar boşaltılıyor. Onlarca dükkan sahibi, esnaflığı bıraktı. Esnaflarımızın yarısı pasajı boşalttı. Pasaj esnafın dayanacak gücü de kalmadı. Buradaki yüzlerce esnaf evine ekmek götüremeyecek. Esnaflar aidatını dahi ödeyemezken şimdi AVM’lerle mücadele etmeye çalışıyor. Bu pasajda 40 yıllık esnafım. AVM’ler öncesinde müşteri yoğunluğundan oturma fırsatı bulamazken şimdi günü siftahsız kapatan onlarca esnamız oluyor. Bu konuda yetkililerimizin bu sorunu çözüme kavuşturmasını istiyoruz.”