IŞIKLARI BOZUK OLAN GÜZERGÂH ADAYLARI KORKUTUYOR

Aziziye İlçesindeki eğitim güzergâhı ilgisizlikten dolayı kazalar meydana geliyor.

Tarih: 18.05.2023 19:03 Güncelleme: 18.05.2023 19:05
IŞIKLARI BOZUK OLAN GÜZERGÂH ADAYLARI KORKUTUYOR

www.gunebakiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Geçtiğimiz günlerde Aziziye İlçesindeki sürücü eğitim güzergâhında meydana gelen kazanın güzergâhtaki sinyalizasyonların bozuk olmasından kaynaklandığı öğrenildi. 

Erzurum Aziziye İlçesindeki bulunan, sürücü kurslarının eğitim verdiği ve ehliyet sınavlarının yapıldığı güzergâhta eğitim veren sürücü kursları ve adayalar her gün kelle koltukta eğitime çıkmak zorunda kaldıklarını söylediler. 

Sürücü Adayları,”   Mevcut sürücü kurslarının eğitim ve sınav güzergâhında bulunan kavşağın, 4 trafik ışık levhalarından birinin çalışmaması her gün kazaya sebebiyet veriyor. Sürücü kursları ve adaylar bu kadar sahipsiz bir pistin Türkiye’nin başka bir yerinde yok. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne sinyalizasyonların Şehir Hastanesi yönünden gelen araç ışık sinyalizasyonlarının arızalı olması sebebiyle yeşil yandıktan sonra diğer yön ve şeritten devam eden araçların can ve mal tehlikesi artıyor.  Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’ye bildirdik.  Ancak seçim bayrakları asmaktan dolayı bu olayla hiç kimsenin ilgilenmedi. Sorumlulara ulaşamadık. Bu durumdan dolayı çok korktuk. Mağdur olduk. Bu pistin bir an önce bakım altına alınmasını istiyoruz.”