İskender kebap artık lüks oldu

Altın başta olmak üzere giyim kuşamdan temel ihtiyaçlara kadar her şeyin fiyatı her geçen artıyor. Ücret artışlarıyla beraber ceplerimiz de yanmaya devam ediyor.

Tarih: 24.01.2024 22:10
İskender kebap artık lüks oldu

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Türkiye'nin gündeminden bir an olsun düşmeyen zam haberleri vatandaşların canını sıkmaya devam ediyor. Bunun en büyük örneklerini ise gıda sektöründe görüyoruz. Temel ihtiyaçların dışında dışarıda yemek isteyenler fiyatları görünce bir kez daha düşünüyor.

Eskiden ailelerin vazgeçilmez lezzeti olan İskender, son fiyatıyla adeta görenlere küçük dilini yutturdu. Daha öncesi İskender yemeğinin fiyatı 190TL’den satışa sunulurken alınan zam kararıyla 230TL’ye yükseldi. Özellikle gıda ürünlerine gelen yüksek zamlar vatandaşların yanı sıra bu sektörde iş yapan restoran ve lokanta işletmecilerini de derinden etkiledi.

Tüm girdi maliyetlerine inanılmaz ölçüde zam geldiğini ifade eden lokanta işletme sahipleri, artan maliyetlerden dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını söylediler.

Lokanta işletme sahipleri,” Artan maliyetler zam yapmamıza neden oldu. Sizin de bildiğiniz gibi artan hayat pahalılığı yüzünden bizde yemeklerimize zam yapmak zorunda kaldık. Eskiden bazı şeyler ucuzdu. Bazı ürünler ucuzdu şimdi ucuz ürün yok. Yine her şey zamlı. Bizde buna istinaden ete, elektriğe, sebzeye doğal gaza gelen zamlar maliyetleri artırınca bizler de yemeklere zam yapmak zorunda kaldık. Vatandaşlar da her zamanki gibi serzenişte. Ne yapsın onlar da gelir yok gider çok ister istemez vatandaşlar da şikâyet etmek zorunda yani vatandaşın her zaman cebinden çıkıyor.”