İŞKUR, İş Kulübü eğitimlerine devam ediyor

İş sahasını teorik olarak öğrenme ve aynı zamanda uygulayarak pekiştirme imkânı sunan Erzurum iş kulübü eğitimleri 2024 yılında da devam ediyor.

Tarih: 09.02.2024 10:55
İŞKUR, İş Kulübü eğitimlerine devam ediyor

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Alanında tecrübeli İş ve Meslek Danışmanı İş Kulübü Lideri olan Ali Haydar Kolik tarafından yürütülen, iş sahasını teorik olarak öğrenme ve aynı zamanda uygulayarak pekiştirme imkânı sunan Erzurum iş kulübü ile 2023 yılında 13-14 kişilik kontenjanlarla, 54 grup şeklinde toplam 648 kişiye eğitim verilirken, 2024 yılının ocak ayı itibariyle de 5 grup olmak üzere toplam 78 kişiye eğitim düzenlendi. 

8 Şubat 2024 itibariyle 12 kişilik olan 5. Gurubun eğitimlerinde sona gelen Ali Haydar Kolik, hem eğlenme hem öğrenme hem de pratik yapma imkânı sunmanın yanında, kadınlara, gençlere, engellilere, uzun süreli işsizlere, eski hükümlülere, tedavi görmüş eski madde bağımlıları gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik motivasyon artırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış bir iş ve meslek danışmanlığı programı olan İş Kulübünün eğitimlerini vererek, eğitim süresi boyunca çalışmak isteyen herkese göre bir iş bulunduğunu, O işe girebilmek için neler yapılması gerektiğini, tecrübe sahibi olmadan da iş bulunabileceğini, Hangi yollarla iş aranabileceğini, İyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanacağını, İş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiğini ve İşe kabul edilmek için küçük ama önemli detayları sözlü ve uygulamalı olarak aktarırken, eğitim sonunda özgüvenli ve kendini tanıyan katılımcılara Erzurum Teknik Üniversitesinin Merkezi Kütüphanesinde Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Ali Fuat Açıkgöz’ün, Dr. Öğr. Üyesi Işıl Karabey Aksakallı’nın ve Öğr. Gör. Nurdan Derincegöz’ün  de katılımlarıyla katılım belgelerini takdim ettiler. 

Katılım belgelerini alan katılımcılar ise belge takdim töreninden sonra iş kulübü eğitimleri hakkında görüşlerini bildirerek, “iş kulübü eğitimine katılmadan önce etkili bir CV hazırlamayı bilmiyordum fakat iş kulübü eğitimleri sayesinde yaşayarak, yaparak, eğlenerek ve hocamızın bizlere aktarmış olduğu tecrübelerinden de yola çıkarak güzel deneyimler yaşadık”.

“İş kulübüne başlamadan önce normal dersler gibi teknik kısımların anlatılarak eğitimin sonlandırılacağını düşünüyorduk ancak buraya gelip eğitimlere başladığımız an hem teknik bilgilerin hem de uygulama gerektiren eğitimlerin verildiğini yaşayarak öğrendik. Verilen eğitimlerin öğretim açısından çok daha iyi olduğunu düşünüyorum çünkü eğitime başlamadan önce sadece iş fırsatlarının anlatılacağını ve iş yerlerine nasıl başvuru yapılacağı hakkında bilgi verileceğini tahmin ediyorken süreç boyunca bunlara ek olarak CV hazırlama, Mülakat şekilleri, kılık kıyafetin nasıl olması gerektiği, etkili konuşma ve beden dilini kullanma gibi birçok konuda bilgi sahibi olduk”.

“İş kulübü eğitimine katıldığım zaman açıkçası pek bir beklentim yoktu ve sıradan bir etkinlik olarak düşünüyordum. Ancak işin içine girdiğimde beden dilini nasıl kullanmamız gerektiğini, bir iş başvurusunda nelere dikkat etmemiz gerektiğini, hangi renkleri seçmemiz ve hangi kıyafetleri tercih etmemiz gerektiği konuları üzerinde durarak, arkadaşlar ile karşılıklı olarak yaptığımız mülakatlarda kendi hatalarımızın farkına vardık” söylemlerinde bulundular.