İŞLEYEN DEMİR IŞILDAR

Yüz ölçümü bakımından Doğu Anadolu’nun en büyük ili olan Erzurum gelişmişlik açısından geride kaldı.

Tarih: 06.08.2023 18:30
İŞLEYEN DEMİR IŞILDAR

www.erzurumgunebakıs.com / Sedanur Bingöl 

Doğu Anadolu’da ki en geniş topraklara sahip olan Erzurum’un elinde var olan bu fırsatı değerlendiremiyor olması vatandaşın tepkilerine neden oluyor. 

Erzurum’a fabrikaların yapılmasını, istihdamın sağlanmasını ve şehirden diğer illere göçün önüne geçilmesi için istihdam alanlarının yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Otuz sene önce neyse şimdi de o değişen bir şey yok”  ifadelerini kullandılar. 

Vatandaş, “Erzurum gibi bir yer fabrikalaşmadıktan sonra ne kadar gelişebilir ki, bura da gençlere bakıyoruz hepsi kahve köşelerinde oturuyor. İşleri yok güçleri yok. Önce istihdam olacak ki ondan sonra Erzurum gelişsin. Çevre düzenlemesine baktığımızda belediye burayla alakalı güzel şeyler yapıyor yalnız sadece çevre düzenlemesiyle de olmuyor buraya fabrika gerekiyor. Erzurum,  hayvancılığın merkezi olarak düşünülüyor. Hayvancılık üzerine yapılacak o kadar iş varken bütün gençler kahve köşelerinde oturuyor. Arkamızdan bir mirasta kalmıyor ki başımızın çaresine bakalım.  O yüzden dolayı da gelişmek isteniyorsa ilk olarak fabrika açılması gerekiyor. Yatırımlar oraya yapılmalı. Bugün Antep’i Antep yapan özelliklerin başında fabrikalarının olması geliyor. Bizim burası büyüklerimizin de dediği gibi sahipsiz memleket. Bakıldığında gerek havası olsun, gerek sakinliği olsun yaşanabilecek yerlerin başında geliyor ama dediğim gibi istihdam yok. Burası neden göç versin mesela. Erzurum otuz sene önce de aynıydı şimdi de aynı, değişen bir şey yok her anlamda. Gerileme var ilerleme yok o kadar söyleyeyim. Çünkü burada ki vatandaş nasıl olsa her şeyi kabul eden bir millet. Kimse de gelişmesine gelişmemiş olmasına bakmıyor. İşleyen demir ışıldar diye bir tabir var. Bugün bir demiri işlemeyi bırakıp kenara atarsan o demir bir yerden sonra pas tutar. Yine konuyla alakalı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi, Sahipsiz olan memleketin batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır"