İspir'de öğrencilere organik tarım ve iyi tarım eğitimi verildi

Geleceğimiz olan genç neslin tarımın önemini anlayıp ona göre eğitim almalarına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, İspirli öğrencilere organik tarım ve iyi tarım dersi verildi.

Tarih: 28.10.2022 11:22
İspir

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve orman Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve ilçeledeki okullarda organik tarım ve iyi tarımı öğrencilere anlatıyor. Geleceğimiz olan genç neslin tarımın önemini anlayıp ona göre eğitim almalarına katkıda bulunmak amacıyla hayata girilen proje kapsamında, İspirli öğrencilere organik tarım ve iyi tarım dersi verildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, ''  Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında kamuoyunu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak adına, İspir İlçesi Aşağı Özbağ Mahallesi Gaziler İlkokulu öğrencilerine eğitim verildi. Eğitime Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ahmet Miraç Dumlu, İspir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ebru Ulusoy, Ziraat Mühendisi Tuğba Öğdük ve Ziraat Mühendisi Rıfat Bakir katılım sağladı.'' denildi.

ORGANİK TARIM NEDİR?

Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir. Organik tarım ürünleri ise; Bitkisel ürünler, yaş sebze ve meyveler, kurutulmuş meyveler, baharatlar, bakliyatlar(nohut, fasulye, mercimek), hububat ürünleri( buğday, arpa, yulaf) tıbbi ve aromatik bitkiler. Hayvansal ürünler, et, süt bal, yumurta ve yağlardır.