İspir'e yeni orman yolları yapılıyor

Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, İspir’de yeni orman yolu çalışmalarını İnceledi.

Tarih: 08.08.2022 10:07
İspir

 Sinan AYDIN

Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Erzurum Orman İşletme Müdürlüğü Çamlıkaya Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan İspir İlçesi Sırakonaklar Mahallesindeki yapılması planlanan yeni orman yolları ile diğer ormancılık çalışmalarını yerinde inceledi.

YENİ ORMAN YOLLARI YAPILIYOR

Erzurum Orman İşletme Müdürlüğü'nün 2022 yatırım programında bulunan ve yenilenen Amenajman Planları ve Yol Ağı Planları kapsamında yapılması planlanan orman yollarını yerinde inceleyen Bölge Müdürü Ayatay, çalışmalar hakkında Çamlıkaya Orman İşletme Şefi Halil İbrahim Çaylak'tan bilgi alarak bu konudaki bilgi ve tecrübelerini aktardı.

"TARIM VE HAYVANCILIK FAALİYETLERİNDE DE KULLANILABİLİR"

Yapılan yeni orman yollarının koruma çalışmaları ile üretim faaliyetlerinin yanında yörede yaşayan halkın tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde de kullanılabileceğini ifade eden Bölge Müdürü Ayatay, çalışmaların zamanında ve tekniğine uygun olarak yapılması hususunda talimat verdi. Arazi programında Bölge Müdürü Ayatay'a, Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Bulut, Erzurum Orman İşletme Müdürü Abdullah Şahin Kaya ve Çamlıkaya Orman İşletme Şefi Halil İbrahim Çaylak eşlik etti.