İspir'in cennetlik kadınları

30 ev hanımı, tüm temizlik malzemelerini kendi imkânlarıyla tedarik ederek, ilçede her hafta farklı bir camide temizlik yapıyorlar.

Tarih: 09.09.2022 10:52
İspir

Sinan AYDIN

Erzurum'un İspir ilçesinde  30 ev hanımı tüm temizlik malzemelerini kendi imkânlarıyla tedarik ederek, her hafta farklı bir camide temizlik yapıyorlar. Büyük takdir kazanan bu hizmet, ''Cennetlik amel buna denir'' yorumunun yapılmasına neden oluyor. Başta Erzurum merkez olmak üzere birçok yerde camiler, kimiz aaman belediye temizlik işleri ekipleri tarafından temizlenir.

HER HAFTA FARKLI BİR CAMİYİ TEMİZLİYORLAR

Ancak çoğu zamanda camiyi temizlemek için gönüllü aranır. Bu konuda İspitrli kadınlar öyle anlamlı bir hizmete imza atmışki, duyanlar ''İspir'in cennetlik kadınları'' yakıştırmasını yapıyor. İspir ilçesinde bir araya gelen 30 ev hanımı, tüm temizlik malzemelerini kendi imkânlarıyla tedarik ederek, her hafta farklı bir camide temizlik yapıyorlar. Camileri baştan aşağı temizleyip 'temizlik imandandır' hadis-i şerifini hatırlatıyorlar. kadınların bu hizmeti duyanların büyük takdirini kazanıyor.