İsrail mağduru Dadaş kızını Gurbetteki Erzurumlular karşıladı

Gurbetteki Dadaşlar, İsrail mağduru Erzurumlu Ebru Özkan´ı, ?Nenehatun ülkene hoş geldin´ diyerek karşıladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
İsrail mağduru Dadaş kızını Gurbetteki Erzurumlular karşıladı

Sinan AYDIN

 

İsrail´in bir süredir sebepsiz yere alıkoyduğu Dadaş kızı Ebru Özkan, zulmün sona ermesinin ardından Türkiye´ye döndü. Ebru´yu havalimanında çoğunluğu gurbetteki Erzurumlular olmak üzere vatandaşlar Türk bayrakları ile karşıladı. Kudüs´e yaptığı ziyaretin ardından Türkiye´ye dönmek üzere geldiği Tel Aviv Havalimanı´nda gözaltına alınan Ebru Özkan, günler sonra Türkiye´ye döndü. Özkan, İstanbul´a iner inmez "Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a minnettarım´´ dedi

Yaşadıklarını kısaca kameralara aktaran Özkan, "Vatanımdayım, huzurluyum çok şükür bu kabus bitti´´ dedi. Şartlı tahliye ile tutuksuz yargılanmak üzere Çarşamba günü serbest bırakılan Özkan, yurt dışına çıkış yasağının kaldırıldığını ve pasaportunun iade edildiğini belirtti. 

?NENEHATUN ÜLKENE HOŞGELDİN´

Ebru´yu karşılayanlar arasında İstanbul Erzurum Dernekler Federasyon Başkanı Ve İsfalt Genel Müdürü Ahmet Ağırman, Erzurumlular Federasyon Başkanı ünlü Bürokrat Ahmet Ağırman ile Esenyurt´un Dadaş Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt Erzurum Dernekleri Federasyon Başkanı Halil Karapınar, Erzurumlu Değerli Tiyatro Sanatçısı  Murat Balkuş´ta vardı. Ebru Özkan´la evinde de bir süre görüşen Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ?? Filistin´e turist olarak giden günümüzün Nenehatun´u Erzurumlu Ebru Özkan kardeşimizin bir demet gülün yakışacağı ellerine kelepçe, ayaklarına da pranga vurmak suretiyle 18 gün isnatsız bir suçlamadan tutuklu olarak gözetim altında tutması korkaklığının bir emaresi olmaktan başka bir şey değil. Mahkemelerdeki asil duruşu, Ebru Özkan´ın gücünü,   15 Temmuz gibi önemli bir tarihte ülkemize dönmüş olması da Türkiye´nin gücünün bir nişanesi. Nene Hatun ülkene hoş geldin´´ dedi. Ebru Özkan´da kendisine gösterilen destek için başta hemşerileri olmak üzere tüm Türkiye´ye teşekkür etti.