İsrail basını 'tarihi' diyerek duyurdu: 13 yıl sonra yeni bir süreç

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret İsrail basınının en önemli gündem maddesi oldu. Gazeteler ziyaretin uzun süreden sonra bir ilk olacağını vurgularken zirveyi 'tarihi' olarak yorumladılar

Tarih: 22.07.2023 12:55
İsrail basını

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelecek hafta Türkiye’yi ziyaret edecek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşecek.

BATI ŞERİA'YA GERÇEKLEŞTİRİLEN SALDIRILAR VE İSRAİL'DEKİ PROTESTOLARIN GÖLGESİNDE ZİYARET

Kritik ziyaretler İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'anın Cenin kentine düzenlediği son yılların en büyük saldırısından 2 hafta sonra gerçekleşiyor.İsrail'de yargı yetkilerini kısıtlamayı öngören ‘reformun’ yeniden parlamento gündemine alınması ile halk yeniden sokaklara döküldü. Tel Aviv sokaklarını dolduran protestocular Netanyahu'ya istifa çağrısı yaparken, İsrail medyası gözlerini başbakanın yapacağı Türkiye ziyaretine çevirdi.

NETANYAHU'NUN BEKLEDİĞİ GÖRÜŞME

Geçtiğimiz aylarda İsrail Basını Netanyahu'nun Erdoğan ile görüşme ayarlayabilmek için büyük bir çaba verdiğini öne sürerken, The Times of Israel başbakanın iç politikadaki gergin durumu dış politikada attığı adımlar ile kapatmaya çalıştığını iddia etmişti. Kanal 12 ise "Netanyahu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüp, vereceği fotoğrafla 'diplomatik başarı' görüntüsü vermeyi planlıyor." ifadelerini kullanmıştı.

 HABER MERKEZİ