İsrail Gazze'de pazar yeri bombaladı!

İsrail Gazze'de pazar yerini bombaladı. İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampı'na hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti.

Tarih: 22.10.2023 03:03 Güncelleme: 22.10.2023 03:13
İsrail Gazze

İsrail-Filistin çatışması 15'inci gününe girerken can kayıpları artmaya devam ediyor. Hamas 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonun ardından İsrail birlikleri hava harekatını başlattı. Gazze Şeridi yoğun bombardıman altında kalırken İsrail kara harekatı için hazırlıklarını sürdürüyor. Hastaneleri ve ibadet yerlerini hedef alan İsrail bu kez pazar alanını vurdu.

GAZZE'DE PAZAR YERİ BOMBALANDI

İsrail savaş uçakları Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampı'nı bombaladı. El-Aksa Radyosu, İsrail'in Nuseyrat çarşısında Akl dükkanını hedef alan saldırısı sonucu çevre dükkanlarda da yangın çıktığını duyurdu.Hava saldırısında ateşlenen füzelerin bölgedeki bir pazar alanına isabet ettiğini aktaran Filistin İçişleri Bakanlığı bir açıklama yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İşgal güçlerinin uçaklarının Nuseyrat pazarına düzenlediği saldırıda şehitler ve çok sayıda yaralılar var" denildi. Bölgede büyük bir yıkıma neden olan saldırı nedeniyle ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye girişinde güçlük yaşandı.

EN AZ 13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail, 1948'de savaş nedeniyle göçe zorlanan Filistinliler için kurulan Nuseyrat Mülteci Kampı'nı bombalaması sonucu en az 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Filistin kaynaklarına göre, kampta 100 bin kişinin bulunduğu belirtildi. Yerel basında yer alan haberlere göre, iki füzenin atıldığı saldırıda en az 13 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Can kaybının artması bekleniyor. 

Son dakika: İsrail Gazze'de pazar yeri bombaladı!

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1756'sı çocuk, 4 bin 385 kişinin hayatı kaybettiği, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 84 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.