İstanbul için yeni yağış uyarısı!

İstanbul dün akşam sele teslim oldu. Arnavutköy ve Başakşehir'de hayat felç oldu.. İstanbul Valiliği 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, Meteoroloji'den de yeni bir uyarı geldi.

Tarih: 06.09.2023 08:11 Güncelleme: 06.09.2023 09:57
İstanbul için yeni yağış uyarısı!

Yer yer şiddetini artıran kuvvetli sağanak hayatı felç etmeye devam ediyor. Dün Kırklareli'nde şiddetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de kayboldu. Kırklareli'nde arama çalışmaları sürerken, bir başka kabus akşam saatlerinde İstanbul'da yaşandı. İstanbul'u kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı. Arnavutköy ve Başakşehi'de birçok ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar yollarda sürüklendi. Mahsur kalan vatandaşlar için ekipler seferber olurken, sele kapılan iki kişi hayatını kaybetti.

YENİ YAĞIŞ UYARISI

İstanbul'da korkunç tablo gün ağarınca netleşirken hava durumuyla ilgili yeni bir uyarı geldi. Dün akşam kabusu yaşayan vatandaşlar "İstanbul'da bugün hava nasıl olacak?" sorusuna yanıt ararken, Meteoroloji 6 Eylül hava durumu raporunu yayımladı. Yayımlanan son hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da yağışların bugün de yer yer etkili olacağı öğrenildi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakasının, öğleden sonra kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı" ifadelerine yer verildi.

6 EYLÜL PERŞEMBE (BUGÜN) HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Sinop, Osmaniye, Kars ve Ardahan çevreleri ile Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında, akşam ve gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.