İstatistik Çalışmaları Değerlendirildi

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları tarafından, İl Müdür Yardımcısı Erhan Çiftgül , KTV Şube Müdürü Hüseyin Daldal, İl Müdürlü mühendisleri ve teknik personel, İlçe Müdürleri ve İlçe teknik personelinin katılımıyla; İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlük

Tarih: 01.01.0001 00:00
İstatistik Çalışmaları Değerlendirildi

-ÖZEL-

 

Sİnan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları tarafından, İl Müdür Yardımcısı Erhan Çiftgül , KTV Şube Müdürü Hüseyin Daldal, İl Müdürlü mühendisleri ve teknik personel, İlçe Müdürleri ve İlçe teknik personelinin katılımıyla; İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri  bünyesinde kullanılan Tarımsal Maaliyet Sistemi (#TAMSİS), Maliyetler, İstatistik Veri Ağı (#İVA) ve Gelir Hesabı konularında konunun uzmanları tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Oldukça verimli geçen toplantının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği açıklandı.

TAMSİS NEDİR?

Tarımsal Ürünler Maliyet Sistemi (TAMSİS) Veri Girişlerinin Kontrol Edilerek Onaylanmasıdır. Hizmet tanımı olarak sa; İlçe Müdürlükleri tarafından Tarımsal Ürünler Maliyet Sistemi´ne veri girişi yapılan ve o ilçede ekonomik olarak üretilen tüm tek yıllık bitkilere ait maliyetler, sistem üzerinden kontrol edilerek onaylanır.