İtfaiyecilik Haftası coşuyla kutlanıyor

Erzurum Havuz Başı Kent Meydanı’nda İtfaiye Teşkilatının Kuruluşunun 308'nci yıl dönümü münasebetiyle Erzurum İtfaiyesinin ekip personelleri tarafından organize edilen gösteri ile İtfaiyecilik Haftası kutlandı.

Tarih: 29.09.2022 10:25
İtfaiyecilik Haftası coşuyla kutlanıyor

Talha KOCA

Erzurum’da 25 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arası İtfaiye Haftası olarak bilinen hafta,  Havuz Başı Kent Meydanı’nda bir dizi etkinlike kutlanıyor. İtfaiye personellerinin çeşitli gösterilerine vatandaşlarda eşlik ederek coşkuya ortak oluyor.  Ekipmanlarını sergilemek için stant kuran itfaiye ekipleri, son teknoloji ile yapılan yangın söndürme ve benzeri durumlar da kullandıkları araçlarının ve malzemelerin tanıtımını yapıyor.

İTFAİYE TEŞKİLATI ASIRLIK KURULUŞ

İtfaiye Teşkilatı Osmanlı Döneminde Yeni Çeri Ocağına bağlı olarak Dergah-ı Ali Tulumbacı Ocağı adıyla 1714 yılında kurulan bir teşkilat konumunda yer almakta. Havuz Başı Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen organizasyon da itfaiye ekipleri Osmanlı Döneminin Tulumbacı kıyafetleri ile gösterilerini sergilemekte . Aynı zamanda stant alanında İtfaiye Teşkilatının deniz botu, yangın söndürme aracı ve acil durumlarda ve ihtiyaç anında  kullanılan  araçlar sergilenmekte.

ŞEHİT İTFAİYECİLER ANILDI

Sergilenen standın yanı sıra Tulumbacılar gösterisi de vatandaşların ilgisini çekiyor. İtfaiye personellerinin yaptığı açıklamalarda Teşkilatın 64 aracının, 3 merkezi ilçe olmak üzere toplam 20 ilçede her türlü yangın ve ihtiyaç duyulan anlar için 220 personel ile her daim hazır bir şekilde hizmet için beklediği öğrenildi. Stant çalışmaları ve organize edilen gösterilerden hemen önce ekip personelleri ve vatandaşlarla birlikte  şehit itfaiyeciler de rahmetle anıldı.