JİCA Heyeti Çoruh Nehri havzası uygulamalarını denetledi

?Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi (JICA) heyeti, Erzurum´a gelerek tesis edilen çalışmaların denetimlerini yaptı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
JİCA Heyeti Çoruh Nehri havzası uygulamalarını denetledi

 

Sinan AYDIN

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Proje Supervizörü  Cemil Ün, Şube Müdürleri Salih Demirel, İsmail Tugay Erzurum Orman Bölge Müdür yardımcısı Faruk Bayraktaroğlu, Orköy Şube Müdürü Metin Meral ve JİCA Japon heyeti  ile projede yetkili  diğer merkez ve taşra görevlilerinin katılımıyla,Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünde Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi (JICA)  uygulamaları kapsamında tesis edilen çalışmaların denetimleri yapıldı. Heyet, Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu´nu makamında ziyaret ederek Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon projesi çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

DENETİMLER ÜÇ GÜN SÜRDÜ

Üç gün süren denetimlerde, Tortum, Uzundere, Şenkaya, Oltu ve Olur mikro havzalarında Toprak Muhafaza, Bozuk Orman Rehabilitasyonu, Seracılığın Geliştirilmesi, Güneş Enerjisi ile ısıtma Sistemlerinin Kurulumları, Mantolama ve Tarım İl Müdürlüğü faaliyeti kapsamında bulunan yem bitkileri, ahır şartlarının iyileştirilmesi ve meyve ve sebzeciliğin geliştirilmesi faaliyetlerinin denetimi yapıldı. Denetimlerini tamamlayan JİCA Heyeti, memnuniyetlerini dile getirerek verimli bir çalışma yaptıklarını belirterek bölgeden ayrıldı.