Judo İl Temsilcisi Diyarbakır o sırrı açıkladı

Erzurum Judo İl Temsilcisi ve Paralimpik Judo Milli Takım Antrenörü Nurullah Diyarbakır, judo ve sporcular hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 05.10.2023 18:41
Judo İl Temsilcisi Diyarbakır o sırrı açıkladı

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Türkiye Judo Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Nurullah Diyarbakır, judoya 1986’da başladığını ve 2000 yılına kadar aktif sporculuk yapmasının ardından da yaklaşık 23 yıldır da aktif bir şekilde antrenörlük yaptığını belirtti. Nurullah Diyarbakır, Erzurum’da judoda Gençlik ve Spor Kulübü ve Büyükşehir Belediye Spor olmak üzere toplamda 2 judo kulübünün olduğunu belirtti.  İl Temsilcisi Diyarbakır vatandaşların judoya ilgisinin de yüksek olduğunu ifade etti.

10’dan Fazla Milli Sporcu ve 60 Müsabık Sporcu

“Judo Erzurum il temsilcisiyim. Aynı zamanda Paralimpik Judo Milli Takımı’nda da antrenörlük görevime devam ediyorum. Judoya 1986 yılında başladım. Hem sporcu olarak hem de antrenör olarak yaklaşık 37 yıldır judonun içerisindeyim. Bu 37 yılın son 23 yılında judo antrenörü olarak devam ediyorum. Erzurum’dan şu anda Milli Takım’da 10’dan fazla sporcumuz bulunuyor. Erzurum’da aktif lisanslı judocu sayısı ise 250’dir. Bu 250 sporcudan yaklaşık 60 sporcusu aktif müsabık sporculardan oluşmaktadır. Erzurum’da judoda, Gençlik ve Spor Kulübü ile Büyükşehir Belediyesi Spor kulübü olmak üzere 2 spor kulübü bulunuyor. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi göreve geldikten sonra, çok iyi bir şekilde spora sporcuya destek veriliyor. Birdal Öztürk ve Ahmet Çelebi göreve geldikten sonra şimdiye kadar yapılmadığı kadar malzeme yardımları yapıldı. Judoda malzemesinden, müsabakasına verilen her türlü destek için buradan kendilerine teşekkür ediyorum.” 

Erzurum’da Judoda Özel Takım

“Erzurum’da şu anda görme engelli judo takımımız var. Görme engelli judo takımımız, geçtiğimiz temmuz ayında yapılan Türkiye Şampiyonası’nda, J2 90 kilogramda Selim Çolak adlı sporcumuz Türkiye 3.’sü oldu.” 

Elifsu Esenboğa’dan Büyük Başarı

“Minikler kategorisinde olan sporcumuz Elifsu Esenboğa bu sene gerçekleşen Minikler Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye3.’sü, uluslararası turnuva olan Hüseyin Özkan Şampiyonası’nda da 2. oldu.” 

Onur Taşçı Büyükler Balkan Şampiyonası’na Gidiyor

“13-15 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan Büyükler Balkan Şampiyonası’na ilimizi temsilen 60 kilogramda Onur Taşçı sporcumuz katılacaktır.”