Judo Türkiye Şampiyonası Erzurum’da Başladı

Erzurum’da 28 üniversitenin katılımı ile Üniversiteler Arası Judo Türkiye Şampiyonası başladı.

Tarih: 06.02.2024 17:18 Güncelleme: 06.02.2024 17:20
Judo Türkiye Şampiyonası Erzurum’da Başladı

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurum Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Üniversiteler Arası Judo Türkiye Şampiyonası, bugün başladı. Geçen yıl 6 Şubat 2023’te gerçekleşen ve 11 ilimizin büyük bir yıkıma uğradığı felaketin 1. yıl dönümünde başlayan şampiyonada, deprem şehitleri ve orada vefat eden sporcular anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Erzurum Teknik Üniversitesi’nde çalışan Öğretim Görevlisi ve Milli Eski Judocu Dilek Okuyucu, şampiyonaya 28 üniversiteden 106 sporcu katıldığını, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin 2 sporcu ile Atatürk Üniversitesi’nin ise 8 sporcu ile katıldığını ifade etti. Okuyucu, burada derece elde eden sporcuların üniversitelerin kendi imkanları dahilinde ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun onayı ile Avrupa ve Dünya Üniversiteler Judo Şampiyonası’na sporcuların gidebileceğini ve uluslararası arenada Türkiye’yi ve üniversitelerini temsil edebileceklerini söyledi. Öğretim Görevlisi Dilek Okuyucu, “Teknik üniversitede sporun ne işi var” diyenlere ise sporun çok teknik bir iş olduğunu ifade etti.

3 GÜN SÜRECEK

Dilek Okuyucu, “Evet, Türkiye Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası, Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 6-8 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenleniyor. Tabii bugün acı bir gün bizim için, etkinliğe deprem şehitlerimizi ve depremde hayatını kaybeden sporcu kardeşlerimizi anrak başladık. Hüzünlüyüz ama bir yandan da hayat devam ediyor. Şampiyonaya, Türkiye’de 28 üniversite toplam 106 sporcu ile katılım sağladılar. Tabii bunların arasında çok değerli sporcularımız var. Avrupa, Dünya Şampiyonları, spora yeni başlayan kardeşlerimiz var. Şampiyonanın ilk gününde kadınlarda ve erkeklerde ferdi müsabakalar yapılacak. 2. gün ağır siklet müsabakaları, açık siklet ve judo kata müsabakaları olacak. Son günde ise karışık takım müsabakalarını yapacağız. 3 gün boyunca 28 üniversitemizi ağırlayacağız.” 

10 SPORCU ERZURUM'U TEMSİL EDECEK

Okuyucu, “Erzurum Teknik Üniversitesi’nden biz toplamda 2 sporcu ile iştirak ediyoruz. Muhammed Ali Demirel, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencimiz, kendisi Avrupa, Dünya Şampiyonu judocumuz. Yunus Emre Esenboğa, Antrenörlük Eğitimi Bölümü 1. sınıf öğrencimiz. O da aynı zamanda Türkiye ve Balkan Şampiyonu. Atatürk Üniversitesi’nden de 8 sporcu katılım sağlıyor. Atatürk Üniversitesi’nin judocuları da kata müsabakalarına katılarak ilimizi temsil edecekler.” 

Dilek Okuyucu, “Biliyorsunuz üniversiteler arası oyunlar var, universiade yaz ve kış oyunları. Bu sene 2024 ,çift sayılı yıllarda universiade kış oyunları oluyor. Tek sayılı yıllarda üniversite yaz oyunları yok, ama dileyen üniversitemiz kendi imkanları dahlinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun onayıyla birlikte Avrupa ve Dünya Üniversiteler Judo Şampiyonası’na gönderebilirler, böyle bir hakları var. Tabii burada derece elde etmeleri kaydı ile yollayabilirler.” 

ÇOK CİDDİ KATILIM VAR

Okuyucu, “Erzurum Teknik Üniversitesi, bu sene kış sporları ve yaz sporları olmak üzere çok sayıda spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Biz geçen hafta Tekvando Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası’nı düzenledik ve çok keyifli geçti. Bütün misafirlerimizi buradan güzel uğurladık. Çok geçmeden 3 gün sonra da judo ile devam ediyoruz. Tabii gelen misafirlerimiz etkinlikten çok memnun, tekrarını da istiyorlar. İlimizin ve üniversitelerimizin tanıtımı için bu son derece önemli. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tabii “Teknik üniversitede sporun ne işi var?” diyenler oluyor. Spor çok teknik bir iş zaten. Spor son derece teknik bir iş, tekniği olmayan burada maç kazanamıyor. Spor öneli bugün üniversitemize bir renk geldi. Bu arada seyirciler arasında çok ciddi vatandaş katılımı var, vatandaşlar gelmeye devam ediyorlar. Tribünlerde sporcu velisi olmayan judo meraklısı seyircilerimiz var. Onları da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz, herkesi bekliyoruz.”