Kaçak balık avlayanlara gece baskını

Pazaryolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kaçak avlanmayla mücadelesini gece-gündüz sürdürüyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kaçak balık avlayanlara gece baskını

-ÖZEL- 

Sinan AYDIN

Erzurum Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kaçak avcılığa karşı gece gündüz mücadele veriyor. Bu kapsamda Pazaryolu ilçe tarım ve orman müdürlüğü ekipleri, kaçak balık avlanmanın önüne geçmek için Jandarma ekipleri ile birlikte gece denetime çıktılar. Pazaryolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince bir yandan buğday ve arpada süne ve kımıl zararlısı survey çalışması yapılırken diğer yandan da, kaçak avlanmayla mücadele sürdürüldü.

KAÇAK AVLANANLARA GECE BASKINI

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Pazaryolu ilçesinde kaçak balık avlanmasının önüne geçebilmek için, İlçe Jandarma ekipleri ile işbirliği halinde gece denetimi yapıldı. Denetimler kapsamında, kaçak balık avlayan kişilere yönelik, kanunda belirtilen hükümler kapsamında cezai işlemler uygulanıyor. Erzurum´un Pazaryolu ilçesi, komşu ilçe İspir´de olduğu gibi ilçe dışından gelerek kaçak balık avlayan kişilerden yana dertli. Özellikle Rize´den gelerek günlerce kamp kuran kişiler, bölgedeki derelerde yaşayan kımızı pullu alabalıktan tutuyorlar.

RİZE´DEN GELİP DERELERİ KURUTTULAR

Bilinçsiz avlanma nedeniyle bu bölgede bulunan kırmızı pullu alabalığın neslinin tükenmek üzere olduğunu savunan vatandaşlar, ´´ Rize´den gelip dereleri kurttular. Yetkililere konu ile ilgili birçok kez şikayette bulunmamıza rağmen bugüne kadar çözüm bulunamadı. Kaçak avlanan kişiler ne kadar ceza yerlerse yesinler, bir şekilde  avlanmaya devam ediyorlar´´ şeklinde konuşarak dert yandılar. İlçe tarım ve orman müdürlüğü ekipleri, tam da bu noktada devreye girerek kaçak balık avcılığiının sona erdirilmesi için geceleri de denetimlerini sıklaştırarak kaçakçılara gece baskınları yapıyor.