KADAYIF DOLMASININ TANESİ 23 TL

Ramazan ayının gözdesi olan Kadayıf dolması fiyatı zam geldi.

Tarih: 06.02.2024 11:52
KADAYIF DOLMASININ TANESİ 23 TL

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Kadayıf dolmasının tanesi 23 TL olurken vatandaşlar ise gelen zamlara tepki gösterirken esnaf ise zor günler yaşadıklarını söylediler.

Esnaf,”   Biz, artık esnaf olarak hiçbir şeyin altında kalkamaz olduk, perişanız. Yağ, şeker, tüp, un; bizim dört tane ham maddemiz var, dördü de zam üstüne zam yaşıyor. Biz, artık tatlı fiyatlarını uygulayamıyoruz. Zor günler yaşıyoruz. İnşallah bu süreci de en kısa zamanda atlatacağız. Vatandaş geliyor, “Yine mi zam yaptınız?’ diyor. Biz, senede bir, iki defa yapıyoruz zammı. Zam gelince vatandaş tepki gösteriyor. Almakta zorlanıyorlar. İnsanların alım gücü kalmadı. O kadar zor süreçten geçiyoruz ki Allah yardımcımız olsun. Eskiden bir kilogram alanlar, iki kilogram alanlar limiti düşürdü, tane tane almaya başladı. Biz de üzülüyoruz buna.”

Vatandaş, “Son zamanlardaki zam furyasından kadayıf dolması da nasibini aldı.  Erzurum’da Ramazan’da çorba, kıyma ve kadayıf dolması. Kadayıf dolması olmazsa olmazlardan, her evde yapılan bir tatlı. Zengin, fakir fark etmiyor Ramazan ayı geldiğinde mutlaka her sofrada kadayıf dolması bulunur. Son zamanlarda gelen zamlar bizi mağdur etti.    Bu oyuna kim dur diyecek. Böyle bir şey yaşanmaz. Bu zamlardan dolayı, hem küçük esnaf, hem üreteci ve hem de tüketiciler mağdur olacak. “