Kadın kahramanların hayat hikayeleri BU KİTAPTA

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, bu yıl ilk kültür çalışması olarak yapılan ?Kahraman Kadınlar Serisi? kitabının içeriği ile ilgili GÜNEBAKIŞ´a özel değerlendirmelerde bulundu. Kitapta tarihin ilk dönemlerinden başlayarak 15 Temmuz şehitlerinin de

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kadın kahramanların hayat hikayeleri  BU KİTAPTA

Günebakış/Nesrin Çetinkaya

Geçmişten günümüze tarihe yön vermiş kahraman kadınların hayat hikâyelerinin yer verildiği ?Kahraman Kadınlar Serisi? kitabının dağıtımına başlandığını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, kitabın seri şeklinde devam edeceğini duyurdu. Almaz, 60´ın üzerinde kadın kahramanın hikâyesine yer verilen kitap için yüzlerce kitabın tarandığına, onlarca bilim adamıyla görüşüldüğüne ve sonuç olarak bunlardan bir özet çıkarıldığına değindi. Sırada ?Dadaş Risalesinin? olduğuna vurgu yapan almaz, Dadaş isminin anlamı ile ilgili en kapsamlı çalışmayı yaptıklarının bilgisini paylaştı.

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDEN ANLAMLI ÇALIŞMA

Kültür Müdürlüğünün yeni ve bu defa biraz daha farklı bir çalışması ile kamuoyunun karşısına çıktığını kaydeden Almaz, ? Şuan itibariyle ilk defa böyle bir çalışma yaptık, çalışmamızın adı ?Kahraman Kadınlar Serisi?.  Serisi diyoruz çünkü kitabımızın devamı gelecek. Şuanda topluca ele aldık. Kitapta tarihin ilk zamanından yani ilk Türk Devletlerinden bu güne kadar 15 Temmuz Şehitlerimizde dâhil, ayrım gözetmeksizin, coğrafya ayrımı gözetmeksizin tüm kadın kahramanlarımıza yer verdik. İçinde 10 tanede Erzurumlu kadın kahramanımız var. Bunları da ayrıca çerçevelettik ve kurum içerisinde sergiliyoruz. Kitabı resim heykel müzemizde ki uzmanın Demet Köse hazırladı. Bunu hazırlarken çok çeşitli çalışmaları, Sivil toplum Kuruluşlarını, akademisyenleri içine aldı. Yüzlerce kitap tarandı, onlarca bilim adamıyla görüşüldü ve bunlardan bir özet çıkarıldı. Kültür müdürlüğümüzün bir kültür hizmetidir bu. Kitapta hayat hikâyesine yer verilen yaklaşık 60´ın üzerinde kadın kahramanımız var. Bundan sora gelecek seride kahramanlarımızın hayat hikâyeleri teker teker ve daha kapsamlı, daha detaylı bir şekilde anlatılacak. Bu Kültür Turizm ve İl Müdürlüğümüzün bu mevsimde ki ilk çalışmasıdır, bu yıl ki ilk kültür çalışmasıdır. Sırada ?Dadaş Risalesi? var o geliyor. Yani Dadaş isminin anlamı ile ilgili en kapsamlı çalışmayı yapıyoruz. Daha sonra gezi rehberlerimiz sırada, tamamen özgün kare kodlu gezi rehberi hazırlıyoruz şuanda birkaç haftaya çıkacak. Hem İngilizce, hem Türkçe olacak. Tanıtım materyallerimiz hazırlanıyor şuan, yemek kitabımız çıkacak yine aynı şekilde. Kısaca bu yazı böyle dolu dolu geçireceğiz inşallah? diye konuştu.