KADIN DİNLEME EVİNDE KADINLAR KENDİLERİNİ EVLERİNDE GİBİ HİSSEDİYORLAR

Çat Belediyesi Başkanlığı tarafından 4 yıl öncesinde kurulan Kadın Dinleme evini günde 30 bayan ağırlıyor.

Tarih: 01.06.2023 19:16 Güncelleme: 01.06.2023 19:17
KADIN DİNLEME EVİNDE KADINLAR KENDİLERİNİ EVLERİNDE GİBİ HİSSEDİYORLAR

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia ASLAN KARAKAŞ

Erzurum’un ilçelerinde oturan ve ilçelerine gitmek için otobüs bekleyen kadınların dışarıda beklememek adına kadın dinlenme evi 4 yıl önce kurulduğunu ifade eden Kadın Dinleme evi sorumlusu Filiz Polat, dinlenme evinin içinde mutfak, dinlenme odası, bebek bakım odası, mescit, tuvalet, banyo, şark köşesi, oturma salonu kamera odası ve çocuk oyun odası bulunduğunu söyledi.

Polat,” Çat Belediyesi Başkanlığımız tarafından 4 yıl öncesinde kurulan Kadın Dinleme evimiz günde 30 bayanımızı ağırlıyoruz.  Erzurum’un ilçelerinde oturan ve ilçelerine gitmek için otobüs bekleyen kadınlarımızın dışarıda beklememek adına Çat Belediyesi Başkanlığımız kadın dinlenme evini kurdu. Burada bekleyen bayanlarımıza yemek yapıyoruz ve çay servisinde bulunuyoruz.  Öğlen saatinde  aç ve maddi durumu olmayan bayan vatandaşlarımız yemeklerini burada yiyorlar. Maddi durumu iyi olan bayanlarımız ise kendileri yemeklerini getirip burada yiyorlar. Çat Belediyesi kadın dinlenme evinin elektrik, su, doğalgaz, erzak gibi masrafların hepsini karşılamaktadır. Çat da yaşayan halkına yönelik kuruldu ama Erzurum’un diğer köylerinde ve ilçelerinde yaşayan kadın vatandaşlar da gelip burada dinlenerek otobüs saatlerini bekleyebiliyorlar. Diğer illerden hastane için gelen kadın vatandaşlar da burada otobüs saatlerini beklemiş oluyorlar. Günlük en az 30 kişiyi ağırlıyoruz. Dinlenme evimizin içinde mutfak, dinlenme odası, bebek bakım odası, mescit, tuvalet, banyo, şark köşesi, oturma salonu kamera odası ve çocuk oyun odası bulunuyor. Şark köşesine bazen gençler geliyor oturuyor, resim çekiliyor. Bazen de özel misafirler olursa orada ağırlanıyor. Dinlenme evine gelen kadınlar rahatlıkla çocuklarını oyun odasına bırakıp dinlenme odasında uyuyabiliyorlar. Ayrıca mescit de dini vecibelerini rahatlıkla yerine getirebiliyor. Oturma odasında sıkılmamaları için televizyon bulunuyor rahatlıkla vakit geçirmiş oluyorlar. Bebekli kadın vatandaşlarımıza özel bebek bakım odasında çocuklarının bakımını yapabiliyorlar. Dinlenme evinde ayrıca güvenliği için kameralar bulunuyor kamera odasından güvenliğini takip etmiş oluyoruz. “

KADIN DİNLEME EVİ HAFTA İÇİ SABAH SAAT 8’DE AÇILIYOR

Kadın Dinleme evi hafta içi sabah saat 8’de açıldığını belirten Kadın dinleme evi sorumlusu Filiz Polat, hafta sonu Pazar günleri kapalı olduğunu dile getirdi. 

Polat,”  Kadın dinleme evimiz hafta içi sabah saat 8 de açılıyor ve akşam saat 5 de kapanmış oluyor.  Hafta sonları da cumartesi günleri öğleden sonra saat 3’ekadar açık oluyor. Pazar günü de kapalı oluyor.  Biz iki kişi çalışıyoruz buranın temizliği ve yemekleriyle ilgilenerek kadın vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Çat Başkanımız Melik Yaşar Bey kadınların otobüs beklerken mağdur olmamaları için burayı yaptırdı.  Geçmiş yıllar da kadınların yaz, kış aylarında ilçelere giden otobüsleri beklerken bakkal köşelerinde beklemek zorunda kalarak mağdur oluyorlardı. Bu hizmet kadınlar için çok güzel bir imkân olduğunu düşünüyorum çünkü gençlik zamanlarımda köy de kalırken merkeze geldiğim zamanlar çok mağdur oluyordum.  Aynı dinlenme evi çat ilçesinde de kuruldu orada da aynı hizmetler veriliyor. Buraya gelen kadın vatandaşlarımız bu imkânları görünce diğer ilçeler de de aynı şekilde dinlenme evlerinin kurulmasını istiyorlar.”