KADIN KOMUTANLAR KADES'İ ANLATIYOR

Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nın bayan personelleri, Tortumlu kadınlara acil durumlarda ilk aka gelecek acil müdahale uygulaması olan KADES'i anlattı.

Tarih: 04.11.2022 12:19 Güncelleme: 04.11.2022 12:19
KADIN KOMUTANLAR  KADES

Kadına karşı şiddet ne yazık ki hem ülkemiz için hem de dünya için büyük bir tehlike. Kadınlar ise şiddet yaşamaları durumunda güvenlik güçlerine nasıl haber verebileceklerini araştırıyor. Bu kapsamda Erzurum'un Tortum ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ortak çalışma ile;  Tortumlu kadınlara, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aka gelecek acil müdahale uygulaması olan KADES anlatıldı. Tortum Kaymakamlığı, KADES Uygulamasının tanıtımı amacıyla bir dizi çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Tortum İlçe Jandarma Komutanlığının kadın personelleri tarafından Tortumlum kadınlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Talep edenlere ise KADES Uygulaması anlatılıp uygulamanın indirilmesi sağlandı.

KADES NEDİR?

KADES; Kadın Destek Uygulaması'nın kısaltmasıdır. KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. Şiddet olaylarıyla karşı karşıya kalan pek çok kadın KADES uygulamasının ne olduğunu nasıl kullanılabileceğini merak ediyor. KADES uygulaması telefon kapalıyken çalışır mı?

UYGULAMA NASIL İNDİRİLİR?

KADES uygulamasını ücretsiz olarak Google Play Store ve Apple Store’dan indirebilirsiniz. T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

KADES UYGULAMASINI KİMLER KULLANABİLİR?

KADES’in kimler tarafından kullanılabileceği merak ediliyor. KADES uygulamasını şiddet olayına maruz kalan kadın ve çocuklar kullanabiliyor. Telefonunuzda internet dahi olmasa söz konusu uygulamayı kullanmanız mümkün. Bir şiddet olayı sebebiyle korku yaşıyor ya da tehdit altındaysanız; KADES uygulamasına dokunmanız yeterli. Daha sonra telefonunuz kapansa bile sinyal takip ediliyor. Böylece polis kısa süre içerisinde size ulaşıyor.